Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen snur: likevel ikke kutt i pressestøtten

- Vi er veldig glade, sier redaktør i Vårt Land.

Thorild Widvey (H) er norges nye kulturminister. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Thorild Widvey (H) er norges nye kulturminister. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt siden regjeringen foreslo å kutte 26 millioner i pressestøtten i statsbudsjettet for 2014 har debatten rast i presse-Norge. Kuttene på 26 millioner ble fjernet i forhandlingene med støttepartiene Krf og Venste, og nå har regjeringen varslet at de også dropper andre kutt de varslet i pressestøtten.

Disse er nemlig ikke med når regjeringen i dag notifiserer endringer i pressestøtten til ESA, som har som sin hovedoppgave å sørge for at Norge, Island og Liechtenstein følger EØS-avtalen.

Letta Redaktør i Vårt Land og adm. dir. i Mentor Medier, Helge Simonnes, er glad for at regjeringen har snudd, og priser seg lykkelig over sårt tiltrengt pressestøtte også i 2014.
- For oss og Dagsavisen betyr avgjørelsen mellom 7 og 8 millioner kroner i året. Det regjeringen har gått for er nesten likt det vi foreslo i vårt høringsbrev til departementet, sier Simonnes og legger til:
- Og vi lover Torhild Widvey at de pengene ikke skal bli en sovepute.

Regjeringen snur I statsbudsjettet for 2014 gikk regjeringen inn for at hver avis maksimalt kunne motta 40 millioner i pressestøtte og støtte kun skulle gis til aviser med et opplag på maks 4 000 aviser. Nå snur altså regjering, og dropper endringene i pressestøtten.

I pressemeldingen sier Torhild Widvey at endringene nå skal til Stortinget for behandling der.

- Spørsmålet om å endre opplagsgrensen fra 6000 til 4000, samt en eventuell innføring av et statisk støttetak på 40 millioner kroner vil ta vi ta opp i en egen melding med Stortinget i tråd med budsjettavtalen med Krf og Venstre.

- Det er bra at regjering nå tar saken inn for Stortinget, der har de nemlig ikke flertall for sitt syn på pressestøtten, sier Helge Simonnes.

- Fortsatt kutt I januar vedtok styret i Mentor Media, som eier Dagsavisen og Vårt Land, et kutt på mellom 20 og 23 millioner kroner. Selv om regjeringen går tilbake på de planlagte kuttene i pressestøtten, vil ikke det påvirke nedbemanningen i Dagsavisen og Vårt Land.

- De har hele tiden vært klart at omstillingsprosessen for Dagsavisen og Vårt Land har sammenheng med grunnleggende forhold, så den vil fortsette for fullt, sier Simonnes.TAKKER REGJERINGEN: Redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, er glad for at regjeringen snur. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
TAKKER REGJERINGEN: Redaktør i Vårt Land, Helge Simonnes, er glad for at regjeringen snur. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart