Regjeringen strengere enn velgerne

Velgere mer positive til privatisering, skriver Stein Aabø.

I UTAKT: Regjeringens motstand mot konkurranseutsetting og privatisering av offfentlige velferdstjenester deles ikke av de rødgrønne partienes velgere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet.
I UTAKT: Regjeringens motstand mot konkurranseutsetting og privatisering av offfentlige velferdstjenester deles ikke av de rødgrønne partienes velgere. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange på venstresida i norsk politikk vil si det er faretruende høy oppslutning om Høyre og Fremskrittspartiet etter måneders seiersgang på gallupene. Partiledelsen i de rødgrønne partiene trøster seg med at det er lenge til stortingsvalget i 2013. Men resultatene fra en fersk holdningsundersøkelse, utført for Næringslivets Hovedorganisasjon, kan tyde på at dette ikke bare er basert på stemningsbølger, misnøye og tretthet med det sittende regimet. NHO-undersøkelsen viser at det er stor oppslutning i alle partier om større konkurranse og valgfrihet i det som normalt er kommunale tjenester. En slik oppslutning kolliderer som kjent med det som er blitt den rødgrønne regjeringens varemerke: stans privatiseringen, styrk kvaliteten på de offentlige tjenester.

Kort oppsummert er undersøkelsens hovedfunn slik: Bare 23 prosent mener det er galt at private bedrifter får konkurrere om utførelsen av tjenester i kommunal regi. Et klart flertall av dem som stemmer Ap og SV mener det er riktig med konkurranseutsetting. Riktignok er flertallet av SV-velgere imot, men også der er hele 38 prosent for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer