Regjeringen styrker flyktningretten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UTLENDINGLOVEN: I et innlegg i Dagbladet 12. mars er organisasjonen Selvhjelp for innvandrere og flyktninger, SEIF, kritiske til kravene til familiegjenforening i utlendingsloven. Utlendingsloven er under revisjon. Forslag til ny utlendingslov skal etter planen fremmes til sommeren. Regjeringen har allerede varslet at vi vil styrke flyktningkonvensjonen i norsk rett. I forhold til SEIFs kritikk er det særlig to viktige endringer. For det første utvides flyktningebegrepet slik at flere asylsøkere vil kunne få status som flyktning. For det andre fjernes underholdskravet i alle familiegjenforeningssaker der den som bor i Norge har fått beskyttelse etter våre internasjonale forpliktelser.

DENNE STYRKINGEN av flyktningebegrepet er i tråd med regjeringens plattform. Alle som har rett til beskyttelse etter internasjonale forpliktelser skal få status som flyktninger. Det vil for eksempel kunne gjelde personer som flykter fra et krigsområde eller fra borgerkrigsliknende tilstander. Ofre for menneskehandel som risikerer forfølgelse er en annen gruppe som kan få flyktningstatus.For flyktninger stilles det ikke underholdskrav ved familiegjenforening. Kravet om sikret underhold til familiemedlemmer til dem som har fått oppholdstillatelse på humanitært grunnlag ble gjeninnført i 2003.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer