OPPRØRT: Regjeringen og støttepartiene fortsetter å snakke om E18 som om den var et miljøeldorado. Det er å lure befolkningen, skriver Rasmus Hansson. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
OPPRØRT: Regjeringen og støttepartiene fortsetter å snakke om E18 som om den var et miljøeldorado. Det er å lure befolkningen, skriver Rasmus Hansson. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

E18:

Regjeringen svikter Oslo og Akershus

De lurer befolkningen.

Meninger

I Dagbladet 20. juni spør samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om De Grønne ønsker å sabotere Oslopakke 3-avtalen. Det klarer ministeren helt på egen hånd.

E18-løsningen regjeringen, Venstre og KrF denne uka skaffet flertall for på Stortinget er et brudd med Oslopakke 3-avtalen. Det skriver Solvik-Olsens egne byråkrater i Statens vegvesen i sitt vedtaksbrev. Den billigere og mer miljøvennlige versjonen av E18 som ifølge denne avtalen skulle bli utredet, har vi fortsatt ikke sett snurten av.

Regjeringen og støttepartiene fortsetter å snakke om E18 som om den var et miljøeldorado. Det er å lure befolkningen. Sannheten er at det vil gi mer lokaltrafikk, utrygge skoleveier, mer støy og støv lokalt og attpåtil like mye eller mer kø på E18. Bærums klimapanel advarer om at det kan bli rushtrafikk døgnet rundt, og bompengene kan bli 120 kroner dyrere.

Ved å bruke mindre penger på vei, vil vi få penger til overs til en skikkelig satsing på trygge sykkelveier i hele Asker og Bærum, ikke bare langs E18. I vår Nasjonale Transportplan setter vi av 14 milliarder kroner mer enn regjeringen til en storsatsing på sykkel i hele landet, og enda mer til å forbedre kollektivtilbudet. Ved å ikke utvide veien, men lage kollektivfelt, mener Ruter at bussen vil få bedre fremkommelighet. Det vil gjøre bussen raskere og billigere, og gi penger til overs til langt viktigere prosjekter. E18 kan samtidig utbedres ved at vi satser på støyskjerming og miljølokk.

En billigere og mindre E18 kombinert med bedre kollektivtrafikk ville ha avlastet veien for dem som virkelig trenger den. Det er å tenke på folk i Akershus, ikke å svikte dem, slik regjeringen, Venstre og KrF nå gjør.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.