DEBATT

Debatt: Menneskehandel

Regjeringen tilrettelegger for menneskehandel med barn

Det ligger et tungt mørke over landet vårt i en adventstid som skal være fylt med lys, medmenneskelighet og hygge. 

 NY HANDLINGSPLAN: Regjeringens nye handlingsplan mot menneskehandel uttrykker at arbeid mot menneskehandel med barn skal prioriteres spesielt. Foto:  Stein J. Bjørge / Aftenposten /  NTB Scanpix 
 NY HANDLINGSPLAN: Regjeringens nye handlingsplan mot menneskehandel uttrykker at arbeid mot menneskehandel med barn skal prioriteres spesielt. Foto:  Stein J. Bjørge / Aftenposten /  NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Enslige mindreårige barn fengsles og sendes ut av landet. Mange har skreket, kommentert og debattert. Organisasjoner, advokater og fagfolk med sterk barnefaglig kompetanse er blant dem som kjemper mot denne uverdige behandlingen av barna. Regjeringen lytter ikke. Det er stille. De bruker den sterkt omstridte alderstestingen som et våpen mot en ekstremt sårbar gruppe.

30. november lanserte regjeringen endelig en ny handlingsplan mot menneskehandel. Handlingsplanen uttrykker at arbeid mot menneskehandel med barn skal prioriteres spesielt. Den peker på at enslige mindreårige asylsøkere som forsvinner fra mottak og omsorgssentre er spesielt utsatt for å bli offer for menneskehandel. Samtidig fører regjeringen en politikk som øker sårbarheten dramatisk til den samme gruppa de skriver de ønsker å hjelpe.

Hittil i år viser tall fra UDI at om lag 112 mindreårige har forsvunnet fra mottak og omsorgssentre. Dette representerer en økning fra i fjor, da totalt 73 enslige mindreårige forsvant. Nylig synliggjorde Dagbladet at mange mindreårige afghanere er livredde og flykter fra mottakene i frykt for å være de neste som hentes midt på natta og deporteres ut av landet. Det betyr at forsvinningstallet allerede er godt forbi 112. Det er ingen tvil om at regjeringens politikk er hovedårsaken til det økte antallet forsvinninger, en politikk som jager disse barna rett inn i armene til kriminelle bakpersoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer