DEBATT

Regjeringen treffer eldreblink

Jeg vet hva vi sikter mot i eldreomsorgen, og vi bommer ikke.

VIKTIGSTE MÅL: Våre viktigste mål i eldreomsorgen er å bygge flere sykehjemsplasser og sørge for at de eldste og skrøpeligste på sykehjemmene får bedre helsetjenester og bedre pleie, skriver Bent Høie. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
VIKTIGSTE MÅL: Våre viktigste mål i eldreomsorgen er å bygge flere sykehjemsplasser og sørge for at de eldste og skrøpeligste på sykehjemmene får bedre helsetjenester og bedre pleie, skriver Bent Høie. Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Sommerens engasjement for eldreomsorg i Dagbladets spalter er gledelig. Jeg er enig i at vi ikke har gjort nok. Men jeg stusser når overskriften «eldrebom» blir brukt om regjeringens politikk. Våre viktigste mål i eldreomsorgen er å bygge flere sykehjemsplasser og sørge for at de eldste og skrøpeligste på sykehjemmene får bedre helsetjenester og bedre pleie. Her gjør vi mye.

Det gikk altfor lenge altfor trått med bygging av sykehjemsplasser i kommunene. Vi vet hvorfor. Kommunene syntes de ble sittende med en altfor stor del av regningen. For å få fart på byggingen har vi sørget for at staten tar minst halvparten av regningen ved bygging og rehabilitering av heldøgns plasser. Det har gitt resultater. Vi har sett en kraftig økning i søknadene fra kommunene, de vil bygge flere nye sykehjemsplasser. Fra 2019 betaler ikke staten lenger for oppussing av gamle plasser, men kun for nye sykehjemsplasser. Vi blir stadig flere eldre og det er derfor svært viktig at vi bygger flere nye plasser – ikke bare oppgraderer gamle.

Aldri før har kommunene hatt bedre grunn og mulighet til å bygge flere sykehjemsplasser. I tillegg til dette har vi nå også lovfestet retten til sykehjemsplass for dem som trenger det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer