Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen utreder framtidig bruk av Tullinløkka

- Har hatt stor betydning for nasjonen Norge, sier Widvey.

UVISS FRAMTID: Tullinløkka i Oslo kan få et annet utseende og et annet bruksområde i årene som kommer.

Foto:Steinar Buholm / Dagbladet.
UVISS FRAMTID: Tullinløkka i Oslo kan få et annet utseende og et annet bruksområde i årene som kommer. Foto:Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer

Regjeringen har startet utredningen av hva Tullinløkka-området skal brukes til når Nasjonalmuseet skal flyttes til Vestbanen i 2019.

- Området, og ikke minst bygningene på Tullinløkka, har hatt stor betydning for nasjonen Norge. 

Området rundt Tullinløkka har stor historisk interesse. Her ligger viktige nasjonale institusjoner innen akademia og kultur. Derfor er det viktig at vi nå endelig får en samlet utredning som peker på mulighetene i framtiden, sier kulturminister Thorhild Widvey (H).

Konseptvalgsutredningen skal ledet av Statsbygg. Utredningen og den påfølgende kvalitetssikringen skal være gjennomført innen utgangen av 2015.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) sier utredningen skal gjøre rede for hvordan verdifulle bygg skal ivaretas og hvordan et levende byrom kan skapes. 


  (©NTB)