Regjeringen utsetter kringkastingssvar til TV 2

TV 2 vil ikke få svar på sin søknad om fornyet konsesjonen som kommersiell allmennkringkaster før nyttår, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

UTSETTES: Regjeringen har bedt TV2 komme med avklaringer før de vil inngå en avtale om komersiell allmennkringkasting. FOTO: NTB Scanpix
UTSETTES: Regjeringen har bedt TV2 komme med avklaringer før de vil inngå en avtale om komersiell allmennkringkasting. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Departementet har funnet det nødvendig å be TV 2 avklare en del forhold i søknaden, skriver Helleland i et svar på et skriftlig spørsmål fra stortingsrepresentant og partifelle Tage Pettersen.

– Siden det fortsatt gjenstår noen avklaringer, er det ikke sannsynlig at et vedtak om tildeling vil kunne treffes i løpet av desember, framholder kulturministeren, som legger til at et vedtak skal treffes «så raskt som mulig».

Avklaringene som Helleland etterlyser, er knyttet til kravene om lokalisering samt EØS-avtalens bestemmelser om offentlig støtte

Kulturministeren har tidligere problematisert Oslo-dominansen i TV 2, med henvisning til konsesjonsutlysningen, som blant annet stiller krav om at majoriteten av redaksjonelle beslutninger skal tas i en hovedredaksjon minst 10 mil fra Oslo.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer