Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Regjeringen vil ha Nasjonalgalleriet som del av Nasjonalmuseet - men tar ett forbehold

- Vi ser fram til å diskutere det med regjeringen, sier Karin Hindsbo, direktør ved Nasjonalmuseet.

FORTSATT DRIFTE NASJONALGALLERIET: Karin Hindsbo, direktør ved Nasjonalmuseet, sier de er positive til mulighetene for å videre drifte Nasjonalgalleriet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
FORTSATT DRIFTE NASJONALGALLERIET: Karin Hindsbo, direktør ved Nasjonalmuseet, sier de er positive til mulighetene for å videre drifte Nasjonalgalleriet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Debatten om hva som skal skje med Nasjonalgalleriet har pågått helt siden 2008, da det ble bestemt at Nasjonalmuseet skal flytte inn i nye lokaler på Vestbanen i 2020.

Det har vært uvisst hva som vil skje med Nasjonalgalleriet-bygningen når Nasjonalmuseet flytter.

I regjeringsplattformen som ble lagt fram søndag, står det at regjeringen vil «bevare Nasjonalgalleriet som kunstgalleri tilknyttet Nasjonalmuseet, forutsatt at det ikke påløper store kostnader til rehabilitering».

- Ser fram til å diskutere løsninger

- Vi registrerer dette og er positive til mulighetene for å videre drifte Nasjonalgalleriet. Nå ser vi fram til å diskutere løsninger og finansiering med regjering og departementet framover, sier Karin Hindsbo, direktør ved Nasjonalmuseet, til Dagbladet.

- Hva tenker dere om forbeholdet regjeringen setter, om at det ikke skal påløpe store kostnader til rehabilitering?

- Vi er som sagt positive, men på nåværende tidspunkt er det vanskelig å kommentere ytterligere, sier Hindsbo.

Sa meningen sin i bok

Tidligere direktør Audun Eckhoff har tidligere fått kritikk for ikke å si klart ifra hva han egentlig mente om saken.

I boken «Nasjonalgalleriet», som han ga ut etter at han gikk av i mai var han derimot tydelig, og skrev at Nasjonalgalleriet fortsatt bør ligge under Nasjonalmuseet.

- Jeg gir jo klart uttrykk for mitt syn om at Nasjonalgalleriet fortsatt bør ligge under Nasjonalmuseet. Samtidig er boka en fremstilling av sentrale trekk ved Nasjonalgalleriets historie og betydning, og vi bidrar også med aktuelle perspektiver for hvordan Nasjonalgalleriet kan fungere i det norske samfunnet ved siden av Nasjonalmuseet på Vestbanen i framtiden, sa Eckhoff den gangen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!