Regjeringen vil kjøpe inn dataspill for to millioner

Vil ha norske spill ut til bibliotekene.

SPILLER SAMMEN: 10-åringene Hassan og Mustafa møttes i fjor på Holmlia bibliotek for å spille - med kulturminister Anniken Huitfeldt som tilskuer. Nå vil regjeringen bruke to millioner kroner for å kjøpe inn spill til bibliotekene. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet
SPILLER SAMMEN: 10-åringene Hassan og Mustafa møttes i fjor på Holmlia bibliotek for å spille - med kulturminister Anniken Huitfeldt som tilskuer. Nå vil regjeringen bruke to millioner kroner for å kjøpe inn spill til bibliotekene. Foto: Krister Sørbø / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Tidligere kulturminister Trond Giske foreslo i den såkalte spillmeldingen (St.meld. nr. 23, 2008-2009) at det skulle opprettes en egen innkjøpsordning for dataspill til norske bibliotek.

Regjeringen foreslår nå i statsbudsjettet å bevilge to millioner kroner til innføringen av en slik ordning fra 2011.

I forslaget vektlegges det at «dataspill er blitt et sentralt kulturuttrykk, som er en viktig del av særlig barn og unges kultur- og mediehverdag».

Det er spesielt de norske spillene som vil vektlegges i innkjøpsordningen:

- Markedet domineres i dag av utenlandske spill. Det er derfor behov for å sikre barn og unge tilgang til alternative produksjoner med norsk språk og innhold.

Allerede i fjor vinter startet arbeidet med innkjøp av spill til norske biblioteker. I anledning den første nasjonale spilldagen, arrangert av 50 norske biblioteker, ga regjeringen 260.000 kroner til innkjøp av spill til bibliotekene.

- Dette er en viktig og naturlig del av bibliotekenes utvikling. Det ble ramaskrik da film og tegneserier skulle lånes ut, men nå er jo det naturlige deler av utvalget. Og der bør også dataspill høre med, sa kulturminister Anniken Huitfeldt til Dagbladet den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer