KOMMENTARER

Beredskap:

Regjeringen ville føre folket bak lyset

Beredskapen er så dårlig at verken forsvaret eller politiet kan beskytte vitale mål mot terror.

HEMMELIG: Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide må konfronteres med både manglende beredskap og tildekking av Riksrevisjonens rapport, skriver John O. Egeland Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
HEMMELIG: Statsminister Erna Solberg og forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide må konfronteres med både manglende beredskap og tildekking av Riksrevisjonens rapport, skriver John O. Egeland Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det er nå helt tydelig hvorfor regjeringen har hemmeligholdt Riksrevisjonens rapport om beredskapen i Norge. Den ville føre folk bak lyset og dekke over sin egen, elendige innsats. Tildekkingen er ødeleggende for tilliten til de ansvarlige politikerne og embetsmennene som var deres hjelpere, skriver John O. Egeland.

Det er Dagens Næringsliv som nå har offentliggjort viktige deler av rapporten som Forsvarsdepartementet, med samtykke fra statsministeren, har nektet å offentliggjøre. Riksrevisjonens rapport var ment for offentliggjøring, men ble likevel stemplet som konfidensiell. Rapporten er et sammendrag av Riksrevisjonens avdekking av forsvarets og politiets manglende evne til å sikre viktige eiendommer, infrastruktur og samfunnskritisk virksomhet ved terror, sabotasje og kriser.

De utdragene DN offentliggjør er rystende lesning. Innholdet står også i sterk kontrast til de uttalelser og inntrykk som statsministeren, justisministeren, forsvarsministeren, forsvarssjefen og politidirektøren ga under høringen i Stortingets kontrollkomite.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer