Regjeringens drittungepakke

Alt stemmer for regjeringen Solberg. Dets nye arbeids - og karaokeminister, Robert Eriksson, viste tenner, men støyen uteble fordi de blå smekket sammen drittungepakka Bieber.

HURRA: Populærmusikk med forviklinger i forrige uke da både Robert Eriksson og Justin Bieber var i sentrum av det popmusikkpolitiske rampelyset, men takket være lokalavisa Vikenbladet landet nasjonen trygt med et smil.Foto: John Terje Pedersen
HURRA: Populærmusikk med forviklinger i forrige uke da både Robert Eriksson og Justin Bieber var i sentrum av det popmusikkpolitiske rampelyset, men takket være lokalavisa Vikenbladet landet nasjonen trygt med et smil.Foto: John Terje PedersenVis mer
Meninger

STATEN KARAOKE (Dagbladet): Norge er fra og med i dag et lydrike innenfor staten Karaoke, det ble bestemt i forrige uka da Erna Solberg, etter å ha avsunget «Blue Moon», utnevnte Robert Eriksson til nasjonens første arbeids- og karaokeminister.

Han tar dermed opp den kulturelle arven etter tidligere finansminister Sigbjørn Johnsen som var kjent for å dra av et dikt eller to, men Eriksson er mer moderne og han kan, sammen med sin tidligere politiske rådgiver i departementet, når som helst dra på turne som den ekstremt frekke og tøffe duoen «Sonny og sånt som Cher». Vi har trua.

Men, karaokekalabaliken skapte ikke den etterstøy det hadde fortjent ettersom Erna og hennes mannskap sendte ut en drittungepakke ved at de fikk barneminister Justin Bieber til å gå av scenen etter en låt, politisk coaching i verdensklasse av regjeringen straks visjonært konkurs.

Samtidig, i en samtid preget av mer eller mindre humørløse avis-, radio-, nett- og fjernsynshus, som tar alt like alvorlig, var det med den største glede vi leste «Vikebladet Vestposten» dagen etter at Bieber hadde forlatt barnehagen Norge. På Kornets ærespris, for strålende kulturhumorjournalistikk med snert, presisjon og overskudd, går til lokalavisa og reporter Jorulf Myrene.

Les bare: «Justin Bieber flaug over Sunnmøre. Kan ha sett lysa frå Hareid på veg heim. Då den kanadiske popstjerna Justin Bieber reiste heim frå hovudstaden seint i går kveld, la jetflyet hans vegen over Sunnmøre. Det går fram på nettstaden Flightradar24. I følgje denne nett-tenesta, som gir deg høve til å følgje med på all flytrafikk verda over, la piloten kursen over Sunnmørsalpane og Ålesund før ferda gjekk vidare ut i Norskehavet.

Det er uvisst om Justin Bieber såg ut gjennom vindauget då han passerte Sunnmøre i ei høgde på 40.000 fot, men han hadde i alle fall høve til å sjå lysa frå Hareid dersom skydekket ikkje var alt for tett.». Makeløst bra og illustrasjonen var et kart som viste flyruta. Hvis Myrene sender oss adressen vanker det hurrabøker i posten. Takk.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.