KOMMENTARER

Kommentar: Statsbudsjettet

Regjeringens ettermæle blir ikke styrket av deres siste statsbudsjett

Statsbudsjettet er mer til alle. Det er ikke nødvendigvis heldig.

Finansminister Siv Jensen møter pressen utenfor sin bolig før hun la frem årets statsbudsjett i Stortinget. Få kunne klage. På lang sikt kan imidlertid problemene bli større. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
Finansminister Siv Jensen møter pressen utenfor sin bolig før hun la frem årets statsbudsjett i Stortinget. Få kunne klage. På lang sikt kan imidlertid problemene bli større. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

«Trygge arbeidsplasser til flere, er regjeringens viktigste jobb», sa Siv Jensen da hun presenterte regjeringens siste statsbudsjett. Nå er tiden kommet for å oppsummere regjeringens overordna økonomiske politikk de fire årene den har fått mandat av velgerne til å styre.

For dem som har fulgt regjeringens prioriteringer de siste tre årene er det intet nytt under solen. Det grønne skiftet er ingen steder å se. Kriseforståelsen er klassisk sosialdemokratisk. Et fall i oljeprisen, med de sektorspesifikke konsekvensene det får, møtes med brede motkonjunkturtiltak for å styrke norsk økonomi og sikre arbeidsplasser.

Selv når bunnen i norsk økonomi ser ut til å være nådd og pilene peker oppover, vil regjeringen ha alle hender på dekk.

Ikke bare har vi en historisk lav rente, som frister allerede gjeldtyngede nordmenn til å ta opp stadig mer lån for å være med på boligfesten.

Ikke bare har regjeringen brukt mer oljepenger enn noen annen regjering.

Regjeringen knepper til enda et hakk, selv med risiko for at oppturen i andre næringer allerede er i ferd med å bli bremset av en stigende kronekurs.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer