LEDER

Solberg-regjeringen:

Regjeringens utmattelse er tydelig

Dagbladet mener: Solbergs beste trøst er at Arbeiderpartiet ikke klarer å finne formen. I lengden blir det likevel alt for lite

Sliter: Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Sliter: Statsminister Erna Solberg (H). Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen Solberg er inne i en svak periode. Selv om den gjør alt for å dekke over problemene, er utmattelsen likevel tydelig. Erna Solberg er kjent for sine gode evner når det gjelder å få partier og politikere til å dra i samme retning.

Men det kan også ha en pris. Blir kompromissene for mange og politikken for utydelig, forsvinner kraft og spenst. At justisminister Jøran Kallmyr har viklet seg inn i problemer som gjelder utlendingsloven og en au pair, forsterker inntrykket av svekket ledelse og rot. Den saken er det siste regjeringen trengte nå. Særlig fordi Erna Solbergs store forbruk av justisministre allerede var enestående i norsk politikk.

Regjeringen har også problemer knyttet til konkrete saker og indre motsetninger. Et godt eksempel er bompengeopprøret som har skapt skjelvinger gjennom hele det politiske systemet. Regjeringen - og særlig Fremskrittspartiet - er nødt til å finne løsninger før høstens kommune- og fylkestingsvalg. Det er ikke lett, ikke minst fordi regjeringen har en enormt ambisiøs politikk når det gjelder vei og bane.

Et annet problem er de to sentrumspartienes kranke skjebne i den store borgerlige koalisjonen. Venstre er nærmest usynlig og har indre problemer pga samarbeidet med FrP. Kristelig Folkeparti markerer seg med en leder som synes å ha 1950-tallets moral og familiestruktur som sitt fremste budskap. Begge partier ligger trygt under sperregrensen på meningsmålingene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer