Regn over Quarten

Det bøtter ned over Quart-campen. Men det bryr ikke ekte festvaljenter seg det spytt om.

KRISTIANSAND (Dagbladet): -  Det gikk mye bedre da vi prøvde å sette det opp i går. Jeg skjønner ingen ting, sier Elisabeth Ulvestad (20) til søsteren Ingunn (23) og venninnen Merethe Ihme (22).

20 minutter er gått, og ikke engang teltskjelettet har de klart å sette sammen. Og regnet gjør jentene gjennomvåte.

Drømmen om den hellige treenighet sol, sommer og festival står på vent. Starten på årets Quartfestival kunne vært langt bedre. Et grått, tungt og lavt skydekke ligger over byen. Men det legger ingen demper på forventningene. Mandalsjentene er på plass for tredje gang - men aldri har de slitt sånn.

-  Tidligere har vi bodd i campingvogn, men nå har vi lånt teltet til farmor. Det må sikkert være fra krigens dager. Gamle Ester har i hvert fall ikke brukt det siden 70-tallet. Vi tviler på at det er tett, så vi tok med en presenning for å legge over det, sier Ingunn.

Et puslespill av rør og stenger blir gradvis til teltrammen. Det hele tar en halv time mens dråper store som elefanter ramler ned i hodene våre.

Ikke langt unna pågår viktige oppgjør - mann mot mann og gjenger mot gjenger: ære mot fornedrelse. Dagbladet arrangerer sandfotball på Quart-campen. Over 60 lag er påmeldt, langt mer enn det er mulig å få avviklet.

Finalen går av stabelen fredag kl 14.00.

TELTKAOS: Regnet pøser ned, men Merethe Ihme (f.v.) og søstrene Ingunn og Elisabeth Ulvestad fortviler ikke.