DEBATT

Debatt: Pride-flagging

Regnbuedugnad mot snikhomofobi

Virker det overdrevent å reagere på en hendelse i ei lita bygd i Norge? For jenta eller gutten som er redd for å være annerledes, kan det bety alt.

FERDIG KJEMPET?: Regnbueflagget vaier på Pride-festivaler over hele landet og bedrifter fargelegger logoene sine i regnbuens farger. Dette kunne få oss til å tro at kampen er ferdig kjempet, skriver innsender. Her går statsminister Erna Solberg i Prideparaden i Stavanger i fjor. Foto: NTB Scanpix
FERDIG KJEMPET?: Regnbueflagget vaier på Pride-festivaler over hele landet og bedrifter fargelegger logoene sine i regnbuens farger. Dette kunne få oss til å tro at kampen er ferdig kjempet, skriver innsender. Her går statsminister Erna Solberg i Prideparaden i Stavanger i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Da Bømlo kommune heiste regnbueflagget på rådhuset for å støtte Storapride i nabokommunen Stord, lørdag 10. august, ble det for hard kost for noen: Partiet De Kristne (PDK) meldte kommunen til politiet, under dekke av «brudd på flaggloven».

Det er ikke første gang dette skjer. For eksempel fikk Rakkestad kommune hard medfart i mediene da de i 2018 vedtok at det ikke var lov å heise regnbueflagget utenfor rådhuset. Også da med henvisning til den norske flaggloven.

Regnbueflagget har blitt et symbol på kampen for vår alles frihet til å elske, og til å elske den vi vil. Å bruke flaggloven for å begrense mangfoldet vårt samfunn berikes av, er en feig måte å kamuflere en slags snikhomofobi vi burde vært foruten i 2019. Når vi ser holdninger som for lengst burde hørt til i historieboka og observerer at retten til å elske den man vil, blir truet, er vi nødt til å bruke muligheten og retten vi har til å si fra.

Natt til mandag 26. august samlet derfor lokale frivillige i Human-Etisk Forbund seg. Den lille kommunen våknet så opp til et sentrum tapetsert med til sammen 300 store regnbueflagg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer