Regnbuen er aldri kjedelig

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER LITT AV EN

kanonladning Unn Conradi Andersen (Dagbladet søndag 19. sept.) fyrer av mot kulturdekningen i NRK generelt - og mot Kulturbeitet på NRK P2 spesielt. Ifølge Andersen er NRKs kulturjournalister servile medløpere for kulturlivet og dets aktører. Kulturbeitet på NRK P2, som blir trukket fram som skrekkeksemplet, påstås å unngå konflikter, og for å fungere som mikrofonstativ for dem som ønsker det. NRK radios kulturelle flaggskip er, iflg kommentatoren, ikke annet enn et symptom på hvor dårlig det står til med statskanalens overordnede kulturdekning.

Det er selvsagt lov ikke å like et program, men Andersens kritikk bærer preg av subjektive synspunkter, underbygde argumenter er det lite av. Kanskje fordi søkelyset alt for sjelden blir satt på kulturjournalistikk som eget fag? Andre fagjournalister, som politiske journalister og sportsjournalister har oftere fått gjennomgå pga ukritisk håndtering av fagfeltet og svak kildekritikk. Det er nok fortsatt slik at det i endel kulturjournalister ser på seg selv som kulturlivets representanter i redaksjonen, og ikke som kritiske, undersøkende journalister. I så fall kan det svikte både i søking, analyse og formidling av informasjon. I tillegg har vi et kulturliv som i seg selv er preget av en konsensuskultur, hvor aktørene ofte unngår kritikk, selvkritikk eller konflikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer