Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Regner med å få til Dagsrevyen

NRK ikke tilbake som normalt ennå. Mer enn 900 fortsatt i streik.

(Dagbladet.no): Journalistene i NRK er i dag tilbake på jobb, men tv-kanalen er likevel ikke tilbake i normalt gjenge. 930 LO-medlemmer i NRK, blant annet 210 journalister, er fortsatt i streik, disse er organisert i Kringkastingens Landsforening (KL) og Musikernes fellesorganisasjon (MFO).

Øystein Bache, Kai Sibbern og Rune Gokstad er blant journalistene som fortsatt streiker.

KL-medlemmene utgjør store deler av staben som produserer tv-programmene, folk som jobber med lyd, lys, kamera, sminke, design og elektronikk er ikke tilbake på jobb i dag.

Tør ikke garantere nyhetene

I morgentimene i dag hadde de ikke full oversikt i NRK over hvilke produksjoner som vil gå som normalt.

- Det er litt for tidlig til at vi har en detaljert oversikt. Noe produksjon vil gå som normalt, mens annet vil henge igjen. Vaktplanene vil blant annet spille inn, og vi har ikke denne oversikten ennå, sier markeds- og kommunikasjonssjef i NRK, Sigurd Sandvin, til Dagbladet.no.

Han tør ikke garantere at folk kan benke seg foran tv-en klokka 19 i kveld for å se Dagsrevyen.

- Jeg regner med at vi får til en normal nyhetsproduksjon og dermed Dagsrevyen, men jeg tør ikke garantere det nå. I løpet av dagen regner jeg med at det meste har gått seg til, sier Sandvin.

- Regner med å få til Dagsrevyen

Mer normal arbeidsdag

- Mange av våre medlemmer sitter i nøkkelfunksjoner i NRKs produksjon. Det er langt fra all produksjon som vil gå som normalt, selv om journalistene er tilbake på jobb, sier Stein Kyrre Killi, nestleder i KL, til Dagbladet.no.

KL har litt andre krav til NRK-ledelsen enn NJ, men håper også disse nå vil bli hørt.

- Det viktigste for oss er prioritering av de lavtlønte slik at vi kommer nærmere en likelønn. I tillegg ønsker vi å nærme oss en normalarbeidsdag og vi vil ha bedre kompensasjon for ubekvem arbeidstid, sier Killi.

KL, MFO og NRK-ledelsen skal møtes i ettermiddag.

KANSKJE I KVELD: NRK regner med å få Dagsrevyen tilbake på skjermen i kveld. Her representert ved Jon Gelius og Nina Owing.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling