Regner med å selge 60.000 Harry Potter-bøker

- Helt ekstremt for engelske bøker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Forlaget Schibsted regner med å selge 60.000 eksemplarer av den aller siste boka om trollmannen Harry Potter når boka kommer på engelsk 21. juli.

– Vi regner med å selge rundt 60.000 bøker og det er helt ekstremt på en engelskspråklig utgave i Norge. Det er mye selv for en norsk bok, sier salgssjef i Schibsted internasjonale bøker, Pål Erik Skramstad, til Finansavisen.

Med en utsalgspris på 199 kroner ligger det dermed an til en omsetning på om lag 12 millioner kroner for forlaget, hvis det ikke utarter seg til priskrig mellom bokhandlerne.

Ifølge Skramstad blir langt på vei de fleste bøkene solgt i løpet av de to første ukene, og kurven vil dale fort fram til november da den norske utgaven av «Harry Potter and the Deathly Hallows» kommer.

Det har vært mulig å forhåndsbestille boken i flere måneder allerede, men Skramstad vil ikke si hvor mange som har benyttet sjansen.

Damm Forlag, som snart blir hetende Cappelen Damm, har rettighetene til å gi ut boken på norsk.

(NTB)

KAN SELGE 60 000: Harry Potter-bøkene på engelsk, her i både barne- og voksenutgaven, regner Schibsted forlag med å selge 60 000 av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer