- Regner med at Hollywood er neste

Men Otto Jespersen (56) sleit med å holde seg alvorlig under innspillingen av «Trolljegeren».

||| Jespersen, som naturligvis er mest kjent for humor og satire, spiller den seriøse rollen som trolljegeren «Hans» i «Trolljegeren», som kommer på kino førstkommende fredag.

I dag var det pressevisning av filmen på Cinemateket i Oslo, og Jespersen innrømmet at overgangen fra show som «Trotto Libre» og «Torsdagsklubben» var stor.

- Jeg måtte jo ta rollen på alvor, og kunne liksom ikke fly rundt og levere «one-linere» hele tiden. Jeg kom med noen forslag til hva karakteren min kunne si, men det ser ut til at det meste er blitt klippet bort, sier han og gliser.

Ublidt møte
Liksomdokumentaren «Trolljegeren» er produsert av folkene bak «Max Manus», og følger en gruppe studenter som får et ublidt møte med de norske folkeeventyrenes skumleste levning, nemlig trollene.

Mannen som leder dem på vei er Jespersen. Han spiller altså trolljegeren «Hans», en type som trives best alene, og som ikke akkurat jubler når de unge studentene begynner å fotfølge ham i filmen.

SERIØS: Otto Jespersen forteller Dagbladet at det var en utfordring å spille en seriøs rolle. SF Norge AS
SERIØS: Otto Jespersen forteller Dagbladet at det var en utfordring å spille en seriøs rolle. SF Norge AS Vis mer

- Hva var det mest utfordrende ved å gjøre denne rollen?

- Det var å bli ham, jeg måtte jobbe en del med det. Men det var egentlig ikke så vanskelig som man skulle tro. Heldigvis kan jeg være litt som ham privat, så jeg måtte gå inn i meg selv og ta ut den delen før jeg kunne spille det ut.

56-åringen forteller også at han ikke akkurat trengte tid til å tenke seg om da han ble spurt om han ville ha rollen.

- Jeg ble spurt og fikk et manus, og jeg sa ja rimelig kjapt, for å si det sånn. Jeg gikk rett på agnet med en gang.

- Hollywood neste
«Trolljegeren» er allerede solgt til det amerikanske markedet, noe Jespersen vet å utnytte.

SKUESPILLERNE: De tre mest sentrale skuespillerne i filmen - ved siden av Jespersen - er Glenn Erland Tosterud, Tomas Alf Larsen og Johanna Mørck. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
SKUESPILLERNE: De tre mest sentrale skuespillerne i filmen - ved siden av Jespersen - er Glenn Erland Tosterud, Tomas Alf Larsen og Johanna Mørck. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

- Blir det flere filmer på deg framover?

- Det vet jeg ikke, men jeg regner med at Hollywood kommer på døra snart, he-he... Eller kanskje ikke.

• «Trolljegeren» har premiere på kino over hele landet førstkommende fredag. Les en større sak om filmen i morgendagens papirutgave av Dagbladet.