Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Regnes som en sikkerhetsrisiko for NATO-toppmøtet

Portugisiske myndigheter avlyser Arcade Fire-konsert.

SIKKERHETSRISIKO?: Arcade Fire må avlyse konserten i Lisboa etter at NATO ble bekymret for at de ikke hadde nok sikkerhetsfolk i byen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SIKKERHETSRISIKO?: Arcade Fire må avlyse konserten i Lisboa etter at NATO ble bekymret for at de ikke hadde nok sikkerhetsfolk i byen. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Helga 19. og 20. november er det NATO-toppmøte i Portugals hovedstad Lisboa.

Her skal statslederne og regjeringssjefene til de 28 medlemslandene møtes for å diskutere forsvarsalliansens videre strategi.

Samme helgen skulle indierockbandet Arcade Fire spille konsert i Atlantic Pavilion i Lisboa foran 20 000 fans.

Denne konserten er nå avlyst, ifølge The Guardian.

Grunnen er at NATO er bekymret for sikkerhetsrisikoen det er å samle så mange mennesker såpass nært stedet hvor toppmøtet skal holdes. De er også bekymret for at de ikke har nok sikkerhetspoliti til å håndtere en slik situasjon.

- Bandet er skuffet over å bli tvunget til å avlyse, men det er ikke noe mer vi kan gjøre, sier bandets manager, Scott Rodger, til The Guardian.

Selv om bandet foreslo å spille torsdag 17. november i stedet for, skal ikke det ha hjulpet overfor Portugals utenriksdepartement.

Ifølge den portugisiske avisen Publico har konsertarrangøren Everything Is New forhandlet med portugisiske myndigheter siden juli uten å komme til enighet om å fire på NATOS sikkerhetskrav.

De 20 000 publikummerne får refundert billettutgiftene sine.

NATO-STOPP: NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX
NATO-STOPP: NATOs generalsekretær Anders Fogh Rasmussen. Foto: SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!