- Regnet spiller ingen rolle

Men regntøy har de på Quarten. I hvert fall noen av dem.

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): For de av festivalgåerne som trodde på lysere tider i går ettermiddag må den første konsertdagen føles som et knallhardt spark i lysken. Fra tidlig i morges har himmelen vært åpnere enn ølkranene på quarten en solskinnsdag, og dermed har også gjørma begynt å titte opp fra gresstustene på konsertområdene.

Dagbladet.no finner vennegjengen Marlin Nordhus (16), Andrea Sørdal Wist (17), Mette Morseth (17) og Ida Løken (17) fra Kongsberg sittende på gresset foran scenen i Bendiksbukta. Det er fortsatt en liten halvtime til Kaiser Chiefs skal på hovedscenen, og bare Andrea har regntøy på seg.

De tre andre begynner å bli gjennomvåte selvfølgelig.

- Dere har ikke med dere regntøy?

- Joda, sier Mette, reiser seg opp, og viser fram regnkappa hun sitter på.

- Eh...?

- Det er jo litt vått,da, ler hun. Og så ler de alle sammen.

Green Day!

MENS VI VENTER PÅ GREEN DAY: Marlin, Andrea, Mette, og Ida er ikke så opptatt av at det regner på Quart-festivalen så lenge bandene er bra. Foto: Eirik Helland Urke
MENS VI VENTER PÅ GREEN DAY: Marlin, Andrea, Mette, og Ida er ikke så opptatt av at det regner på Quart-festivalen så lenge bandene er bra. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

I og med at kvelden ennå er ung, jentene er gjennomvåte, og været ikke akkurat ser ut til å bli mindre fuktig den neste timen lurer vi på om festivalstemningen har fått seg en knekk. De sitter tross alt på bakken og ser sant og si litt oppgitte ut.

- Egentlig spiller det ingen rolle om det regner. Vi lar jo ikke være å dra selv om det regner, insisterer de på.

For som alle andre har de en agenda. Green Day spiller klokka 22 i kveld, og det skal de bare ha med seg. Våte eller ikke.

- Og så gleder vi oss til Jimmy Eat World også.

De spiller klokka åtte, så sånn sett er det bare fem og en halv time å holde ut i våte olabukser før moroa deres begynner. Det kunne med andre ord knapt vært bedre.

Mer GreenDay

Det kunne det knapt vært for de tre sunnmøringene vi finner inne på skjenkeområdet i Bendiksbukta heller. Under de nye Dagbladet-regnponchoene koser Marius Moe (20), Per Molvær (20) og Eirik Tranvåg (21) seg med frisk pils i regnet.

- Regnet har ikke noe å si, sier Marius.

- Stemningen er veldig bra, og festivalen er helt topp, sier førstereisguttene.

Som de fleste andre i Bendiksbukta venter de også på at fyrverkeriet Green Day skal gå på scenen klokka 22.

- Men Kaiser Chiefs blir sikkert fint det også, er de enige om.

Eirik, derimot, er litt mer betuttet enn kompisene sine over været. Ikke at det gjør noe for humøret, men han har tross alt jobbet litt i forkant av konsertkvelden.

- Jeg pynta meg, jeg, sier han og drar opp regnponchoen. Under det vannavstøtende er han utstyrt med mørk skjorte og kledelig rødt slips.

- Men så kom jo dette regnet, og det var jo litt dumt, fortsetter han.

Heldigvis er det bare et kvarter igjen til Kaiser Chiefs åpner årets Quart-ball. Da er det ikke så mange som ville ha lagt merke til skjorta likevel.

<B>INGEN FARE MED STEMNINGEN: Eirik, Per, og Marius er Quart-frelste allerede før den første konserten. Men så har de utstyrt seg som gode sunnmøringer i regnværet også.