Regnværsgutter

I over to år har Kings of Convenience vært på leting etter Den gode melodien. - Vi har funnet den, sier Erlend Øye og Eirik Glambek Bøe.

Nå skal bandet lanseres både i Europa og USA. Den gode melodien har de funnet flere ganger. Nå er en håndfull av dem kommet på ep. Den er en forsmak på debutalbumet, som kommer i slutten av januar. Duoen lager akustisk stemningsmusikk full av melankoli for regnværsdager.

Fjerner staffasjen

- Vi gjenoppdager Den gode melodien, som er mindre til stede i dagens pop. Vi fjerner staffasjen og lar melodiene stå alene med enkle virkemidler - i hovedsak med flerstemt sang og to akustiske gitarer, sier Eirik.

Kings of Convenience har eksistert i to år, og består av to venner fra Bergen som har kjent hverandre fra de var 16. Knallkritikker Sammen lager de musikk som har fått mange til å tenke på duoen Simon & Garfunkel.

Sangen «Toxic Girl» har fått platekritikere i England til å ta fram superlativene. Bandet har fått en gullkantet kontrakt med det Virgin-eide selskapet Source, som på nyåret lanserer cd-en i Europa og USA.