Regulert arbeidstid for alle

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG ARBEIDER

mange uten regulert arbeidstid. Det er uheldig. En ny lov for arbeidslivet må sikre alle denne grunnleggende rettigheten, også ledende og særlig selvstendige arbeidstakere.

Mange ledere og mellomledere i ulike virksomheter er i dag i praksis unntatt fra arbeidstidsbestemmelsene i arbeidsmiljøloven. De skal bare få jobben gjort, uten at noen sjekker hvor lang arbeidsdagen er. Den blir ofte altfor lang, og det går på bekostning av fritid. De verste konsekvensene av lange arbeidsdager ser vi i form av utbrenthet og sykefravær.

En lovfestet rett til regulert arbeidstid vil være et viktig bidrag til sunnere balanse mellom arbeid og fritid på norske arbeidsplasser.

Det må være adgang til å inngå fleksible avtaler om arbeidstid innen de rammer en ny lov setter. Samtidig må loven sikre arbeidstakernes rett til fri når man har jobbet mye.

Fleksibiliteten må være slik at arbeidstakere gis reell mulighet til å ta ut fritid når man trenger det. For eksempel trenger småbarnsforeldre mulighet til å ta ut mer fri enn den vanlige sommerferien når barna har skoleferie. Det er ett eksempel på hvordan nye arbeidstidsbestemmelser kan bidra til bedre tilpasning mellom arbeids- og privatliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer