Reidun Øygard er ikke ønsket i TV 2-program

Var på vei fra Vågå til Oslo da hun fikk beskjeden fra kanalen.

IKKE ØNSKET:   Reidun Øygard har stått ved siden av sin mann Rune under hele rettssaken. I kveld skulle være gjest i TV 2-programmet Sommertid, men på vei til Oslo fikk hun kontrabeskjeden.  Foto:  Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
IKKE ØNSKET: Reidun Øygard har stått ved siden av sin mann Rune under hele rettssaken. I kveld skulle være gjest i TV 2-programmet Sommertid, men på vei til Oslo fikk hun kontrabeskjeden. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Klokka 20.00 i kveld er det premiere på programmet «Sommertid», som ledes av Øyvind Fjeldheim og Katarina Flatland på TV 2.

Ifølge kanalens Facebook-side skulle Reidun Øygard være gjest i programmet. For få minutter siden la TV 2 ut følgende melding på Facebook-side:

Reidun Øygard skulle ha vært gjest i kveldens «Sommertid» på TV 2: Etter å ha gjort en ny vurdering av dette i dag, ønsker vi ikke å påføre den berørte jenta en ytterligere belastning ved å ha Reidun Øygard som gjest.

Snur Reidun er kona til den tidligere Vågå-ordføreren Rune Øygard, som før helga ble dømt til ett år og tre måneders fengsel for seksuelle overgrep mot ei mindreårig jente.

- Jeg skulle ikke snakke om rettssaken. Jeg hadde tenkt til å snakke om meg og mitt liv den siste tida. Jeg hadde lyst til å fortelle min historie, sier Reidun Øygard til Dagbladet.

Reidun var på vei fra Vågå til Oslo for å delta i TV 2-programmet, da hun fikk beskjed om at hun likevel ikke var ønsket som gjest i programmet. Hun har derfor snudd, og er på vei hjem igjen til Vågå.

Hun ønsker ikke å gå inn på hva hun mener om TV 2s behandling.

- Jeg får bare ta til etterretning at TV 2 ikke ønsker at jeg skal fortelle min historie akkurat nå. Min intensjon var ikke å såre noen, men jeg respekterer avgjørelsen til TV 2, sier Reidun Øygard selv.

Flere har vurdert spørsmålet - I aktualitetsprogrammer som dette skjer det justeringer fortløpende. Etter å ha gjort ny vurdering av temaet i dag ønsker ikke vi ikke å påføre jenta ytterligere belastning ved å ha Reidun Øygard som gjest, sier kommunikasjonssjef i TV 2 Jan Petter Dahl.

- Hvem tok avgjørelsen?

- Den har vært tatt av flere. Det er en samlet avgjørelse.

- Har TV 2-sjef Alf Hildrum vært involvert?

- Det har jeg ikke lyst til å si noe om. Det er flere som har vurdert spørsmålet, sier Dahl.

Kommunikasjonssjefen sier at Reidun Øygard fikk beskjed om avgjørelsen i dag.

- Hvorfor fikk hun ikke beskjed før hun allerede var på vei?

- Jeg kjenner ikke til om hun allerede hadde dratt. Det er helt vanlig i dagsaktuelle programmer at man booker gjester av og booker nye gjester inn.