Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reiersrud på vei til studioet som sponset Ku Klux Klan og tjente penger på svart blues

Bluesgitaristhistoriker Knut Reiersrud tok rattet og svingte innom Jay Miller studio i Crowley, Louisiana. Et studio med en særs spesielle historie.

Knut Reiersrud kan sin blueshistorie noe lytter på "Bluesasylet" kan skrive under på der Knut og Knut Borge holder spakene hver lørdag.
Og på veiene i de djupe sørstatene var det naturlig at han satte seg bak rattet for å kjøre noen omveier og småveier for å komme til den søvnige småbyen Crowley i staten Louisiana. Her ble vi møtt av ei dame i en rullestole som spurte etter veien til doktor P.D. Vi kunne dessverre ikke hjelpe henne. Men, vi fant det vi var ute etter.

Her i Crowley ligger nemlig J.D. "Jay" Miller Studio som i dag driftes av Millers sønn. I dette studioet ble det spilt inn blues og "rasistmusikk" fra medlemmer av Ku Klux Klan noe Reiersrud forteller om i videosnutten. Artister som Paul Simon og John Fogerty har også benyttet seg av dette innspillingsstedet som dessverre var stengt da vår bil stoppet og så sola gå ned over et eller annet glemt refreng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media