Anmeldelse: «Hver gang vi møtes» på TV 2

Rein magi fra Tuva

Hellbillies' Aslag Haugen er hovedgjest i det andre programmet i årets sesong. Vi anmeldte «Hver gang vi møtes» låt for låt.

HYLLES: Aslag Haugen fra gruppa Hellbillies må fram med lommetørkleet når han er hovedgjest i kveldens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Alle foto: TV 2
HYLLES: Aslag Haugen fra gruppa Hellbillies må fram med lommetørkleet når han er hovedgjest i kveldens «Hver gang vi møtes» på TV 2. Alle foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Sammen med bandet Hellbillies feirer Aslag Haugen (59) i år 30 år på veien som vokalist, gitarist og medlåtskriver. Bandet fra Ål i Hallingdal albumdebuterte i 1992 og har siden gitt ut ti studioalbum, har mottatt tre Spellemannpriser og ble kåret til Årets Spellemann i 2007. Det må bli bygdefest når «høvdingen» er hovedgjest, mener Linnea Dale. Blir det det? Dette mener vår anmelder om kveldens tolkninger:

Odd Nordstoga: «20 år på vegen» (Aslag Haugen / Lars Håvard Haugen / Tom Roger Aadland)

Odd har gitt bandet fri og synger turnélåten fra Hellbillies' foreløpig siste album, «Søvnlaus» (2016), aleine med kassegitaren som eneste følge.

Det er en krevende øvelse, og låten må ihvertfall være veldig bra. «20 år på vegen» , som hadde ligget lenge i skuffen før Tom Roger Aadland fikk oppdraget med å skrive en tekst, blir for enkel i så måte. Aslag syntes sjøl i utgangspunktet at låten var litt for trad., men den ble likevel med på «Søvnlaus». Odds versjon blir også i overkant trad. Dette er en låt som rett og slett blir bedre med komp, sjøl om Odd gjør en fin jobb med capoen på åttende bånd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer