Rein rutine

Slayer-festen regnet bort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Tromøy (Dagbladet): Det regnet ikke blod da thrash-kongene Slayer inntok Sørlandet 30 minutter før tiden. Like forbannet -  Tromøy-regnet kan være muggent nok, det også. Det dårlige været gjorde nemlig at publikum brukte lang tid på å komme i sitt sedvanlige Slayer-modus.

Når bandet får lite tilbake, blir det dessverre en kjapp og rutinemessig gjennomgang av deres største hits.

Selv om det skal godt gjøres å kjede seg med klassiske låter som «Angel of Death», «Die By the Sword» og «Mandatory Suicide», sistnevnte for øvrig kveldens høydepunkt, er det ikke til å legge skjul på at det er en aldri så liten skuffelse å se et av metalverdenens mest innflytelsesrike band skru på autopiloten.

Kerry King og Jeff Hannemans utrettelig og bisarre solodueller er alltid en fryd for øret, men i går manglet det sprut og nerve. Når setlisten er stort sett identisk med det bandet har presentert på samtlige av sine norgesbesøk de to siste årene, med unntak av kveldens eneste overraskelse «Captor of Sin», blir det de små marginene som avgjør.

De var ikke på Slayers side i går.

Tom Araya besitter rockebransjens mest djevelske smil og når han på sitt sedvanlige tørre vis introduserer «Dead Skin Mask», aner vi konturene av Slayers storhet slik vi kjenner dem. Den siste halvtimen løsner band og publikum litt på snippen, problemet er at vi har sett kvartetten så mye, mye bedre og mer vital tidligere.

Foto: EIRIK HELLAND URKE
Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer