Rein voodoo

KRISTIANSAND (Dagbladet): Ekstatisk og eksplosiv konsert med soulens redningsmann.

Tro hvert ord du har hørt om D'Angelo. Tro på sexguden, tro på soulhealeren, på den nye Prince og den best tenkelige ambassadøren for svart musikk. Tro på D'Angelo og kjenn hvordan han makter å gjøre en kald, usexy bukt i skjærgården om til et fantastisk sted å være.

En ny dimensjon

26 år gamle Michael Archer forførte samtlige anmeldere med albumet «Voodoo» tidligere i år. Men med gårsdagens Quart-konsert fikk D'Angelo en helt ny dimensjon knyttet til seg.

Med en svær gjeng i ryggen leverte han en heseblesende konsert, mjuk og smidig som en drøm og likevel hardt og rett i fleisen-funky.

Sanselig

Noen ganger mer legende enn eggende, andre ganger begge deler. Og hele tida uhyre kontrollert og musikalsk spilt. Det eneste ankepunkt som finnes mot «Voodoo»,er et noe utilstrekkelig låtmateriale. Men her maktet orkesteret å gjøre låtene organisk levende og bore sanselig dybde inn i hver pore av musikken.

- Vil dere elske i natt, spurte D'Angelo før bandet satte i gang med et komp så tima, så stramt og så lett at ungpikehylene framme ved scenen virket helt på sin plass. Soulengelen med et tonn respekt på sine vinger viste naturlig autoritet og dedikert innlevelse i eget materiale. Man ser at han har vært et vidunderbarn, man ser at han fortsatt er det.

Mot slutten av konserten blir man nesten smånervøs. Det lukter av ren overkjøring med det helt brutalt presise trøkket og den muskuløse eksplosjonen av moderne soul som framkaller gåsehud i panna.

Det var en historietime og et frelsesmøte for svart musikk, og en soul-propaganda av helt hjernevaskende dimensjoner som fant sted i Bendiksbukta i går kveld. Rein voodoo.

HEFTIG: Michael D'Angelo Archer leverte en ekkelt heftig konsert i går kveld.