«Reinflytting minutt for minutt»:
- By far det mest romantiske TV-øyeblikket!

Slik viste reineieren rein kjærlighet. 

ROMANTISK: Reineier Aslak Ante Sara fra Kautokeino er en romantiker. Han benyttet NRKs «Reinflytting minutt for minutt» til å gi kona Ravdna en ekstra oppmerksomhet.Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «By far det mest romantiske TV-øyblikket! Aslak Ante Sara uttrykker sin kjærlighet til sin nydelige kone Ravdna ved å strø ut fór til reinen i en hjerteform. Slå den, kara, skriver tidligere NRK-produsent Brita Åse Norlemann på Facebook.

«Reinflytting minutt for minutt» sendes nå direkte på NRK. Produksjonen benytter seg blant annet av droner for å følge reinflokken som er på vei til sommerbeite fra Bávttajohka-området i Kautokeino, og skal til Kvaløy i Kvalsund og Hammerfest kommune.

Formet et hjerte

Det ville reindriftssamen Aslak Ante Sara gjøre noe kreativt ut av.

Han formet et hjerte av reinfór på høyfjellet i Finnmark som en kjærlighetsgest til kona Ravdna. Inne i hjertet la Sara ut en R.

Med ett samlet flokken seg rundt fóret, og en hjerteformet reinflokk kunne ses direkte på NRK.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få tak i verken Aslak Ante Sara eller Ravdna Sara.

Det er Aslak Ante Sara, broren Josef Mikkel og fetteren Jovseet Ánte som eier reinflokken, skriver NRK.

Gode seertall

«Reinflytting minutt for minutt» er det siste av NRKs programmer med sakte-TV. Tidligere har de også vist sakte-TV fra Hurtigruten og Bergensbanen og gjennomgang av hele salmeboka.

NRK opplyser at én million TV-seere har vært innom TV-sendingen med reinflyttinga, og at 17.000 seere i gjennomsnitt har fått med seg hvert minutt.

Av de som ser programmet i NRKs nettspiller er 25 til 30 prosent fra utlandet.

- Jeg synes det er kjempeartig at så mange er inne og ser. Vi var litt usikre på om dette ville fenge, men nå skjønner vi at folk er interesserte! Og jeg tror mange synes det er terapi for sjela å følge dyrene og se naturbildene, sier Per Inge Åsen, prosjektleder for programmet.

Programledere er Ronald Pulk, som selv er samisk, og Rebecca Strand. I likhet med andre sakte-TV-programmer inneholder også «Reinflytting minutt for minutt» reportasjer og oppdateringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer