Anmeldelse: Cardi B & Bruno Mars - «Please Me»

Reinspikka sexmusikk for deg som boikotter R.Kelly

Cardi B og Bruno Mars forener amorøse krefter på nok en 90-talls inspirert godlåt.

Foto: Warner Music
Foto: Warner Music Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Please Me»

Cardi B & Bruno Mars

RnB Rap Hiphop

Plateselskap: Warner Music

«Frekk ode til truseløs dansing og elskov til Jodeci.»
Se alle anmeldelser

SINGEL: Boikotter har blitt satt til verks, plater brent, kronikker skrevet og albumkataloger fjernet. Til slutt var det en nå notorisk dokumentarfilm som over natten skulle gjøre R&B-sjangerens største spiller til persona non grata.

Men i ly av The Pied Pipers fall i unåde står ett viktig spørsmål likevel igjen – hva skal vi egentlig gjøre etter tapet av R. Kelly?

Sexmusikk av den gode, gamle typen vokser tross alt ikke lenger på trær.

Ett år etter at Bruno Mars og Cardi B sørget for å plassere New Jack Swing-sjangeren på toppen av listene for første gang siden tidlig 90-tall, tar duoen heldigvis nok en gang ansvar.

Selvsagt vil det være en sterk overdrivelse å si at samarbeidet «Please Me» fjerner behovet for Chicago-veteranens fabelaktige katalog, men laget i malen etter Kells-klassikeren «Sex Me» er singelen i alle fall en langt på vei fullgod erstatning for alle der ute i det amorøse humøret.

«Please me baby, turn around and just tease me baby,» åpner Mars over en egenkomponert produksjon som hadde gjort selv DeVante Swing misunnelig, før den nylig (og velfortjent) Grammy-vinnende rapperen tar over med linjer om truseløs dansing og elskov til nettopp Jodeci.

Arven etter de legendariske North Carolina-guttene ligger da også tungt over godlåta, som like mye er en hyllest til 90-tallets slowjams generelt som til nevnte overgriper. Dermed behøver du heller ikke å føle deg hverken skyldig eller skitten hvis du lar deg friste til å forføre din utkårede med Mars’ fløyelsvokal og Cardis frekke bars.

Personlig kunne jeg godt tenkt meg mindre av sistnevnte og mer av Honolulu-sangerens vri på R&B-sjangerens gullalder, men klager heller åpenbart ikke over at to av verdens største artister slipper babymaking-musikk av denne typen i 2019.

Dette forøvrig i samme uke som Cardis «nemesis» Nicki Minaj slipper sitt eget samarbeid – med den for lengst utdaterte Avril Lavigne. Forskjellen mellom en fallende stjerne og et skinnende stjerneskudd har sjelden vært større.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer