Anmeldelse: The Rolling Stones - «Blue & Lonesome»

Reint overskuddsalbum fra Rolling Stones

Spiller overbevisende blues på første studioalbum på 11 år.

HOLDER KOKEN: Mick Jagger var den som utmerket seg da The Rolling Stones spilte i Telenor Arena i mai 2014, og han imponerer stort på bandets første studioalbum på 11 år. Gutta er tilbake i bluesen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
HOLDER KOKEN: Mick Jagger var den som utmerket seg da The Rolling Stones spilte i Telenor Arena i mai 2014, og han imponerer stort på bandets første studioalbum på 11 år. Gutta er tilbake i bluesen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Stones er gått i ungdommen! De startet som mange vet som bluesband i England i 1962, med stort sett coverlåter, før de utover 60- og 70-tallet jobbet seg inn mot posisjonen som «verdens største rockeband».

På sitt første studioalbum på elleve år er de tilbake der de startet, og det med overbevisning!

Kanskje noe av forklaringa ligger i at albumet er spilt inn på tre dager (for et snaut år siden), og ikke er et et resultat av måneders finsliping i studio. De ønsket at det skulle høres spontant ut, og har lyktes med det.

Hvorfor har de ikke gjort det før?

Bluesklubb

«Blue & Lonesome» er lyden av en gjeng som presser seg sammen på scenen i en sliten bluesklubb. Publikum støtter seg til bardisken med en halvliter i hånda. Musikken er svart, men det affiserer ikke bleikansiktene på scenen. De er svarte innerst inne.

Kanskje Mick & Keith har savnet dette? Det høres i hvert fall sånn ut! Det er ikke så mange som spiller blues på denne måten lenger, og sorgen oppi dette er at vi neppe får oppleve dem i en sånn setting live. De er og blir et stadionband.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer