Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reint vanvittig!

Japanerne elsker henne. Men Trine Rein elsker ikke japanerne. Etter førti intervjuer i åtte byer på sju dager, har hun fått dosen. Dagbladet har historiene og Trines egne bilder fra Solens rike.

- Japanske fans klarer alltid å finne ut hvilket hotell man bor på. Så står de ved bakdøra og vifter med et eller annet jævlig stygt bilde av meg som de vil jeg skal skrive navnet mitt på, sukker Trine Rein.

For to år siden meldte Norges mest forfengelige artist høylydt sin bekymring over det generelt uflidde og sjuskete nivået på norske popkollegaer, og det er ikke med lett hjerte hun signerer de uoffisielle snapshotene. Men det kan jo ikke hennes japanske fans vite. Og i solens rike er det bare å bite tenna sammen.

- Ja, jeg kan jo ikke annet enn å signere, forklarer hun lattermildt.

Vi møter henne på Fornebu. Popstjernen på vei fra middag hos Thorvald Stoltenberg i København til tv-show med Tore på Sporet i Trondheim. Slik skal det gå i ett fram til jul. Det koster svette å selge plater. Men Trine Rein trekker pusten og forteller at dette er ingenting. Ikke etter å ha vært i Japan.

- Alt annet blir som en lek i forhold.

Hater sushi

Den japanske sjarmoffensiven startet en tidlig fredag morgen i august da Trine landet i den klamme Tokyo-lufta på Narita Airport.

Etter fem besøk og 700000 solgte plater, hadde unge Rein god peil på hvordan hennes visitt nummer seks ville bli.
- Etter hvert er det ikke så spennende med alle de rare tegnene, de skjeve øynene og at de kjører på venstre side. Jeg vet at Japan er et spennende land, altså, og kanskje jeg kan dra dit som turist en gang. Men når du jobber der nede, er det bare ut og inn av taxier og bygninger. Så jeg gruet meg litt denne gangen, innrømmer hun.

- I Japan benytter de hvert sekund de har til rådighet, og man må forberede seg mentalt for ikke å knekke sammen underveis.

Men ett sted går grensen, selv for veloppdragne syngedamer.

- Jeg synes ikke jeg behøver å spise mer sushi for syns skyld, sier vegetarianeren Trine Rein, som får brekninger bare ved tanken på rå fisk.

Eksploderte

Når hennes tredje album «To Find The Truth» slippes her hjemme på mandag, har allerede 60000 japanerne hatt det til odel og eie i fire uker. To av dem er tilbrakt med tv-show, fotografering, synging, besøk i platebutikker, platesignering og klemming av hysteriske fans.

- En gang sprakk jeg. Jeg hadde nesten ikke sovet på flere døgn, og ikke spist og ba så pent om jeg ikke kunne få stekt ris med grønnsaker selv om det ikke sto på menyen. Kelneren kom tilbake med en bolle ris og tre brunsvidde babygulerøtter. Da eksploderte jeg. Det var like før jeg veltet bordet vi satt ved, sier hun.

- Du snakker kanskje noe japansk etter så mange besøk?

- Jeg har lært meg noen papegøyesetninger på japansk. En del høflige fraser og et par skikkelig stygge ord, sier Trine og legger til at hun ikke bruker fyordene, selv om det er aldri så fristende.
- Det er alltid noen som begynner å hyperventilere når de ser meg fordi de har hørt meg på radio eller sett meg på tv. Japanerne har nok et et helt annet forhold til artister, konkludererer hun.

Bingo.

- De hadde laget plakaten bare fordi jeg skulle komme innom i ti minutter. Japanerne er nå søte..
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling