Reiseklar Ravn

Marion Ravn (21) spiller sin første ordentlige solokonsert i Japan i oktober. Etter det vil hun fryktelig gjerne spille i Norge.

Siden Marion Ravn slapp solodebuten «Here I am» i Asia på begynnelsen av sommeren, har det vært travelt for jenta fra Lørenskog. Egentlig har programmet vært rimelig tett helt fra hun var fjorten, men det er en annen historie. For øyeblikket befinner hun seg på en snarvisitt i Norge, ferie kaller hun det. Vi treffer henne i lokalene til «Warner Music» i Oslo. Marion har akkurat fått vite at hun skal på Japan-turné.

-  Akkurat nå har jeg ferie. Jeg har vært en tur i Bergen og besøkt noen venner. Du skjønner, masse venner har flyttet dit for å studere, forteller hun og stemmer gitaren.

Betaler prisen

En gitar hun tydeligvis har med seg de fleste steder. I Bergen endte hun nemlig opp med å spille en konsert sånn helt på sparket.

-  Vi var på «Garage» i Bergen, og så hadde jeg så lyst til å spille. Det ble veldig fint, og jeg hadde det kjempemorsomt. Det er ikke hver dag jeg har masse venner i salen, forteller hun.

-  Skulle du heller ønske at du studerte sosialantropologi i Bergen?

-  Noen ganger tenker jeg at det hadde vært deilig å ha hatt en helt normal hverdag. Jeg tenkte i hvert fall det da jeg var i Bergen nå. Men så sto jeg på bussholdeplassen mens regnet pøste ned, da tenkte jeg at det er litt deilig også.

-  Hva da?

 REISEKLAR:  Marion Ravn (21) har alltid en bag pakket. I oktober reiser hun til Japan for å spille fire konserter. -  Jeg håper jeg klarer å fylle lokalene, sier hun. Foto: Lars Myhren Holand
REISEKLAR: Marion Ravn (21) har alltid en bag pakket. I oktober reiser hun til Japan for å spille fire konserter. - Jeg håper jeg klarer å fylle lokalene, sier hun. Foto: Lars Myhren Holand Vis mer

-  Å slippe å stå opp hver morgen, og å sitte på trøtte lesesaler, og å vente på bussen i øs pøs regnvær, og å bruke masse penger til å utdanne seg til noe man egentlig ikke vet om man vil bli. Jeg gjør jo det jeg elsker hele tida. Og da blir savnet av venner og familie en pris jeg er villig til å betale, sier hun.

Hjem nummer to

Ravn har sin egen leilighet i New York. Hun bodde der i hele fjor da de jobbet med plata hennes. Til våren reiser hun tilbake for å lansere albumet, men aller først skal hun til Japan.

-  Det er skikkelig spennende. Helt siden jeg var liten, har jeg drømt om å spille min egen konsert. Jeg, bare meg, min konsert. Der publikum faktisk kommer for høre mine låter. Ikke misforstå altså, men før har jeg bare spilt mye promo, og mye oppvarming. Men dette ... mine første fire konserter ... skummelt. Marion tenker lenge. -  Men utrolig gøy, og jeg gleder meg virkelig, sier hun.

Det å reise til Asia i seg selv ser hun ikke på som noe skummelt. Hun har vært i Japan hele ni ganger, forteller hun.

-  Japan er nesten som mitt andre hjem å regne. Og fansen der er så koselige. De vet alltid hvor man skal, hva man har gjort, og nesten hvordan sokker man har på seg. Hvordan vet de alt dette, liksom? Samtidig er de drømmefansen.

Midt i det

Marion snakker lavt, samtidig er hun meget sikker. Det er tydelig at hun er vant med pressen.

-  Det har akkurat kommet ringetone med låten min «Break You», det er ganske spesielt. Litt sprøtt egentlig, sier hun plutselig.

-  Har du den selv?

-  Nei, det er litt teit med sin egen låt på sin egen mobil, ler hun. Jeg kan jo ikke det, men Guttorm (Warner, red.anm.) har den på sin. Han spilte den i sted, jeg syns det er sprøtt.

-  Klarer du å nyte alt som skjer?

-  Jeg er litt midt oppe i det nå, men jeg prøver å ta inn over meg så mye som mulig. Jeg har jo fått positive anmeldelser, og så skal jeg jo snart spille konserter. Det er å spille jeg elsker, og min store drøm er å bare reise og spille. Hele tida. Og i Norge, jeg har vel egentlig aldri spilt noen ordentlig konsert her. Men jeg ønsker virkelig å få spille her også, bare folk vil komme og høre på, sier Marion Ravn.