«Ekspedisjon Lothepus»

Reisen som sjokkerte Lothepus

Leif Einar «Lothepus» Lothe besøkte urbefolkningen i USA. Nå kommer tv-programmet om opplevelsene.

PÅ MUSTANG: Leif Einar «Lothepus» Lothe rir barbak sammen med urbefolkningen som han møtte i Daktoa. Neste uke kan vi se ham i TV 2-serien «Ekspedisjon Lothepus». Foto: TV 2
PÅ MUSTANG: Leif Einar «Lothepus» Lothe rir barbak sammen med urbefolkningen som han møtte i Daktoa. Neste uke kan vi se ham i TV 2-serien «Ekspedisjon Lothepus». Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Der er ikke dit du reiser på ferie. Du drar ikke til «indianerland» uansett, det er farlig. Den hvite mann ikke velkommen der, men jeg ville gjerne oppleve det, sier Lothe til Dagbladet.

I TV 2-serien «Ekspedisjon Lothepus», som har premiere 1. februar, blir vi tatt med til ulike steder. De tre første episodene blir vi ham og «Charter-Svein» Østvik rundt i statene Nord- og Sør-Dakota.

Interessert i historie

- Du er ikke redd for å få kritikk for å lage underholdning av en urbefolkning som sliter?

- Jeg driter i hva folk måtte mene, det gjør jeg alltid – men jeg tror de fleste vil like dette. «Ekspedisjon Lothepus» er et faktabasert program.

Lothe forteller at han alltid har vært interessert i den amerikanske historien.

- Som barn lekte jeg cowboy og indianer, jeg var cowboy – har alltid vært det. Mye av det som USA har skrevet om urbefolkningen, stemmer ikke. Jeg ville møte dem, snakke og få deres versjon. Om massakre og overgrep gjennom historien, sier han.

Mistroiske mot hvite

Før coronaen slo til dro Leif Einar «Lothepus» Lothe til Minneapolis og videre til Dakota i USA for å følge en drøm. Med seg inviterte han Charter-Svein og et TV 2-team - samt reiseleder Lise Lyseggen, som ble adoptert inn i stammen som ung jente.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer