Reiste USA rundt i to år - før han døde i villmarken

Sean Penn kan bli USAs beste regissør med filmen «Into the Wild».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Sean Penn - som på privaten nylig meldte skilsmisse fra kona Robin Wright - kan bli årets regissør.

Regissørlauget Directors\' Guild of America har nominert ham - som en av fem regissør(par) - til den ærefulle tittelen for filmen «Into the Wild», som bygger på fjellklatreren og forfatteren Jon Krakauers bok med samme navn.

Den tar for seg en forholdsvis - og bokstavelig talt - vill historie fra virkeligheten:Etter å ha avsluttet sine universitetsstudier i 1990, pakket Christopher Johnson McCandless snippesken og satte ut på eventyr. I to år reiste han gjennom USA, fra Sør-Dakota til Sør-California og til slutt til vandret rundt i Alaska, der han døde, mest sannsynlig av sult, i august 1992.

Liket hans ble, delvis oppløst, funnet av elgjegere fire måneder etter at han forsvant inn i villmarken ved McKinley-fjellet. Han hadde ikke tatt bilder eller skrevet systematisk dagbok siden han forlot Las Vegas i mai året før.

Bestselger

Krakauer, som allerede var en anerkjent villmarksskribent, ble spurt om å skrive en artikkel om saken for bladet Outside. Artikkelen ble på 9000 ord og kom ut i 1993, men forfatteren var på ingen måte ferdig med McCandless.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer