Rekdal: - Vil hente nye spillere

Vålerenga kommer til å forsterke laget i løpet av de neste tre dagene. I kveld snudde de tap til seier mot Bodø/Glimt.

(Dagbladet.no): - Dette viser hvor spesiell fotballen kan være. Den kan være veldig rar, sier trener Kjetil Rekdal TV2 etter å at laget hans hadde snudd det som så ut som et klart tap til å bli en sikker seier.

Det Vålerenga-laget som tidvis ble rundspilt av Tippeligaens nest dårligste lag, Bodø/Glimt, før pause på Ullevaal, så ikke akkurat ut til å være det laget som bare ligger ett poeng bak serieleder start.

Vålerenga virket slitne og det hjalp heller ikke at en håndfull nøkkelspillere manglet. Raske Glimt-spillere lekte med VIF-forsvaret, men klarte ikke å score mål og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Iversen i stolpen

Fire minutter etter pause traff Kjetil Wæhler dårlig på en klareringsheading og ballen gikk mot eget mål. Den snappet Harald Martin Brattbakk opp og sendte bortelaget fortjent i ledelsen.

Men samtidig førte scoringen til at VIF våknet. De siste 40 minuttene av kampen var det omtrent bare VIF.

Steffen Iversen skrudde ballen i stolpen etter 58 minutter og 11 minutter senere kom utligningsmålet.

Ardian Gashi spilte vegg med David Brocken, dro seg forbi to mann og skjøt hardt og lavt forbi Tor Egil Horn i Glimt-målet.

- I begynnelsen av kampen virket vi veldig slitne, men da Gashi scoret fikk vi mer blod i beina. Den scoringen snudde kampen i vår favør sier Kjetil Rekdal.

Trenger backer

Ni minutter etter 1-1 kom 2-1. Et langt innkast spratt en gang før ballen nådde Kjetil Wæhler, som umarkert headet ballen forbi Horn. To minutter før slutt punkterte André Muri kampen da han stusset et frispark i borterste hjørne.

Seieren kostet for VIF Ronny Johnsen måtte gå skadet av banen før pause, mens Thomas Holm sa takk for seg før lagene gikk ut til den andre omgangen. Sjøl om det er 14 dager til neste kamp på grunn av landskampperioden som kommer, føler Rekdal at stallen må forsterkes.

- Vi kommer til å hente nye spillere. Spesielt trenger vi sidebacker, men vi er også klar over at Steffen (Iversen) kan forsvinne før overgangsvinduet stenger. Nå håper vi timene går fort fram til 1.september og at han blir hos oss til jul, sier Rekdal.

For Bodø/Glimt fortsetter nedturen. Trøsten får være at Molde på plassen over rotet bort alle tre poengene da Viking snudde fra 0-1 til 2-1 tidligere i kveld.