Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Rekdal, du kan ikke ha andre kommentatorguder enn Esten O. Sæther

Det er å ta i og skrive at det i morgen foregår en religionskrig i norsk fotball, men faktum er at KFUM Oslo møter Enga, det er jo Jesus mot Satan det.

CUPDRAMA: VIF-trener og guru, Kjetil Rekdal, her sammen med profeten Mohammed «Moa» Abdellaoue  går inn på treningsfeltet på Valle, men i morgen er det kampen om Oslo når Enga møter de kristne veggpasningene fra KFUM. Foto: Bjørn Langsem
CUPDRAMA: VIF-trener og guru, Kjetil Rekdal, her sammen med profeten Mohammed «Moa» Abdellaoue går inn på treningsfeltet på Valle, men i morgen er det kampen om Oslo når Enga møter de kristne veggpasningene fra KFUM. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cupfotball, runder nummer 3 (e.Kr aka Siem). I morgen er det duket for kampen om hvem som er best i byen som kalles Oslo når KFUM-kameratene, Kåffa blant Profetene, møter Vålerengen Idrettsforening, Enga blant Klanen. KFUM ble stiftet i 1939 og har ikke mye å vise til innenfor norsk toppfotball. VIF ble stiftet i 1913 og det er klubben sin det, balla, balla, balla.

I denne avisa er det mange som har et nært forhold til begge klubbene, derfor skal en bonde fra Eidsvoll være ytterst forsiktig med å tråkke over eller i salaten. Da vil vi enten få Jesus eller Satan på nakken fordi kampen er - i metaforisk betydning - nemlig oppgjøret mellom de fromme og de gærne. Jeg holder selvsagt med sistnevnte selv om Kåffa skal ha honnør for hvordan de drifter klubben og måten de spiller fotball på. De elsker å ha ballen i beina, nei, de ber om å få ballen i beina før den sendes videre som et lite salmevers til en medspiller, selv en ateist kan klappe litt for dette. Vi kan dog via usikre kilder avsløre at Kåffa følger disse ti budene før de skal i aksjon:

1. Du skal ikke ha andre kommentatorguder enn Esten O. Sæther.

2. Du skal ikke misbruke Messis navn.

3. Du skal holde tversoverpasningen hellig

4. Du skal ære din trener og din oppmann.

5. Du skal ikke slå i hjel en lærball.

6. Du skal ikke bryte ballbanen.

7. Du skal ikke stjele linjemannens flagg.

8. Du skal ikke tale usant borte, hjemme eller uavgjort.

9. Du skal ikke begjære din nestes innøvde frispark.

10. Du skal ikke begjære din nestes offsidefelle eller hans reservebenk eller andre som trener hos din neste.

Mot dette skal altså Enga vinne ved å reise mot kunstgresset beliggende en feilpasning unna Norway Cup-sletta. Vi har trua. Enga spiller med digre horn i panna og tar oppgaven på alvor, men skulle det ende med tap må Rekdal & co. fortest mulig inn i Vålerenga kjerke for å be om bot, bayer og bedring. Vi som har et hjerte for klubben konverterer snart til frikirken Lyn (kødda).

Hele Norges coronakart