Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rekker ikke bokhøsten

Når Cappelen presenterer høstlista si førstkommende tirsdag, blir det uten Erik Fosnes Hansens oppfølger til «Beretninger om beskyttelse». Boka skulle komme i høst, men manuset foreligger ikke hos forlaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter braksuksessen med «Beretninger om beskyttelse» i 1998, sliter tydeligvis Fosnes Hansen med den allerede varslede «Beretninger om beskyttelse II». Tidligere har det vært antatt at boka skulle komme i november. Nå ser det ut til at det blir det bokhøst uten Fosnes Hansen.

Dagbladet vet at Cappelens Forlag allerede i juni regnet med at boka skulle komme.

- Ikke ferdig

Men ennå har ikke forlaget sett manuset, og redakasjonssjef Per Glad i Cappelen kan ikke si hvorfor.

- Det må du nesten spørre ham selv om, men han er ikke helt ferdig ennå, sier Glad.

- Det er tidligere antydet at boka skulle komme i november. Begynner det ikke å bli seint for bokhøsten dersom han ennå ikke har levert?

- Vi kan klare det hvis vi får det innen utgangen av august, sier Glad.

- Men slik det ser ut nå kommer han ikke?

- Nei, det er uvisst. Det er i grunnen alt jeg kan si, sier Per Glad. Det lyktes ikke Dagbladet å få kontakt Erik Fosnes Hansen i går.

Krim-høst

For Cappelen ellers kan det se ut som om mange av forlagets mest markerte skjønnlitterære forfattere synes å ta et hvileår, eller kommer med mindre salgbar lyrikk. Etter hva Dagbladet forstår, kommer verken suksessforfattere som Erlend Loe, Roy Jacobsen eller Lars Saabye Christensen med potensielle storselgere i høst.

Erlend Loe får manuset til filmen «Detektor» utgitt, og Christensen er aktuell med poesi. Riktignok kommer Ingvar Ambjørnsen med sin «Dronningen sover», men utover det ser det ut til at det er krim som må redde høsten på salgstoppen for Cappelen.

Fredrik Skagen kommer med «Blomster og blod», krim kommer også fra Karin Fossum. Forfatterduoen Anne Holt og Berit Reiss-Andersen kommer med ny bok om politietterforsker Hanne Wilhelmsen, denne gangen med handling fra Grünerløkka i Oslo.

KOMMER IKKE I HØST: Erik Fosnes Hansen er ennå ikke helt ferdig med oppfølgeren til suksessen «Beretninger om beskyttelse», som kom i 1998.