Reklame for film om abortmotstander ble for sterk for Facebook

- Aldri vært borte i lignende.

Reklame for film om abortmotstander ble for sterk for Facebook
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Distributørene for filmen «En prest og en plage», som snart kommer på kino, fikk seg et lite sjokk da de prøvde å annonsere for sin egen Facebookside.

Kort tid etter at reklamen ble lagt ut på nettstedet, fikk de nemlig en melding fra Facebook med beskjed om at reklamen ikke var innenfor reglementet.

- Det kan virke som om Facebook mener alt som handler om Børre Knudsen i seg selv er negativt. Det er første gang jeg har vært borte i noe lignende, sier prosjektleder Jan Ingar Grindheim i Tour de Force til Dagbladet.

Abortmotstand Filmen tar for seg abortmotstander og prest, Børre Knudsens, og hans liv. Knudsen har i en årrekke vært en av Norges mest profilerte abortmotstandere, og har tidligere vært veldig kontroversiell for sine meninger og metoder.

I Facebooks standarssvar til Grindheim ramser de opp en rekke grunner til at annonsen kan være fjernet. Grindheim forstår ikke hva det skulle være som en for sterkt for det sosiele medienettstedet.

- Putter de annonsen i samme boks som rasisme? Kjønnsdiskriminering? Homofobi? Jeg forstår ikke hvordan annonsen skulle kvalifisere til noe slikt, sier Grindheim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer