Rekord for norske tv-serier

Hvorfor? «Torpedo»-skaperen svarte deg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stadig flere omtaler tv-serier som «den nye filmen». Amerikanske serier som «The Sopranos», «24» og «Lost» er noen få av mange og stadig flere tv-baserte kvalitetsserier som samler seere i stort antall.

Også her hjemme er de norskproduserte tv-seriene på frammarsj. I første uke av februar ble norske tv-dramaer sett av 4,9 millioner - til sammenligning ble norske kinofilmer sett av 2,9 millioner i løpet av hele fjoråret, melder Aftenposten.

- Det som er så spennende er ikke bare at folk ser på tv, men at de også ser på bra ting, forteller Trygve Allister Diesen, manusforfatter av den nylig avsluttede TV 2-serien «Torpedo» til Dagbladet.no.

Filmatiske virkemidler

Søndag kveld satt 554.000 nordmenn benket foran siste av totalt fire episoder av «Torpedo». Her fulgte vi Jørgen Langhelle som pengeinnkreveren Terje i en heseblesende kamp på liv og død.

I likhet med NRK-serien «Kodenavn: Hunter» benyttet serien seg sterkt av filmatiske virkemidler - det vi fikk se på tv-skjermen kunne like gjerne vært vist fram på et kinolerret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer