Rekord for X-files

Agent Mulder og Scully har skiftet beite, og tatt skrittet inn i et nytt mørke. I helgen tok de amerikanske kinosaler med storm.

The truth is out there - og det samme var tydeligvis fansen, som sørget for at filmversjonen av X-files toppet listen over de mest sette filmene i USA i helga. I løpet av sin første helg spilte X-files inn 31 millioner dollar, godt over halvparten av det filmselskapet Fox investerte i den. En lønnsom investering, tydeligvis.

Også for amatører

I filmversjonen av kult TV-serien er David Duchovny og Gillian Anderson, alias agent Mulder og Scully, på sporet etter en alvorlig verdensomspennende sammensvergelse. TV-serien går inn i sin sjette sesong, og har sin faste seerskare på skjermen. Men langt flere enn fansen strømmet til amerikanske kinoer i helga.

- Vi fant at 25 prosent av publikum ikke var fans. Det er veldig viktig, sier Tom Sherak i Fox Film, som håper at filmen vil gi et løft for TV-seriens seertall.

Ifølge kinostatistikken lar både menn og kvinner, unge og gamle, kjennere og amatører seg fascinere av historien som visstnok kunne skjedd i virkeligheten. Og snart kommer den til en kino i nærheten av deg.

Sammen igjen: Mulder og Scully, Duchovny og Anderson for uinnvidde, sørger for penger i kassa for filmselskapet.