REKORDHOLDEREN:  Ingen har fått så mange nominasjoner uten å ha vunnet som Kevin O'Connell. I løpet av sin karriere har han blitt nominert hele 20 ganger. FOTO: NTB Scanpix
REKORDHOLDEREN: Ingen har fått så mange nominasjoner uten å ha vunnet som Kevin O'Connell. I løpet av sin karriere har han blitt nominert hele 20 ganger. FOTO: NTB ScanpixVis mer

Rekord i Oscar-nominasjoner, men har aldri vunnet

Ingen har så mange nominasjoner som disse uten å ha tatt med seg en statuett hjem.

(Dagbladet): Oscarutdelinga går av stabelen denne helgen for 88. gang.

Siden den første utdelingen i 1929 har så langt 2947 statuetter blitt gitt ut og prydet mang en vegg.

I løpet av årene har mange blitt nominert og vunnet disse prisene, men det er en hel del av de som er blitt nominert en rekke ganger uten å faktisk ha vunnet noe som helst - til tross for at mange mener de skulle ha vunnet.

Kevin O'Connell Kevin O'Connell, er nok for mange ett ganske ukjent navn.

Han har altså vært nominert 20 ganger uten å ha vunnet.

VINNER HAN I ÅR? Leonardo DiCaprio er blant de mange som har blitt nominert flere ganger, i år ser det ut som han kanskje kan stikke av med seieren. FOTO: Victoria Will/Invision/AP
VINNER HAN I ÅR? Leonardo DiCaprio er blant de mange som har blitt nominert flere ganger, i år ser det ut som han kanskje kan stikke av med seieren. FOTO: Victoria Will/Invision/AP Vis mer

O'Connell startet karrieren sin med å være lydtekniker i «Star Wars Episode V - Imperiet Slår Tilbake», før han fire år senere fikk sin første Oscar-nominasjon for lydarbeidet i filmen «Tid for ømhet».

Med filmer som «Top Gun», «Armageddon» og «Spider-Man» har han tapt gang på gang, senest i 2007 hvor han var nominert med «Transformers» som tapte for «The Bourne Ultimatum».

Når han fikk nyheten om at han var nominert for «Transformers» skal han ha sagt følgende:

- Om man kunne ha putta følelsen jeg hadde i dag tidlig når jeg hørte om nominasjonen på en flaske, så hadde ikke folk trengt å kjøpe narkotika lenger. For dette er den beste følelsen noensinne, sa O´Connell.

13 NOMINASJONER: Filmfotograf Roger Deakins er nominert for 13. gang under årets Oscar-utdeling, kanskje han får en pris endelig. FOTO: NTB Scanpix
13 NOMINASJONER: Filmfotograf Roger Deakins er nominert for 13. gang under årets Oscar-utdeling, kanskje han får en pris endelig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Han er i disse dager aktuell med lydsporet i «How To Be Single» og hans arbeid kan også høres senere i år i den nye ungdomssatsningen «The Fifth Wave».

Leonardo DiCaprio DiCaprio har vært nominert flere ganger og ble allerede anerkjent av Oscar-akademiet  i 1993, her ble han nominert for beste mannlige birolle i «What's Eating Gilbert Grape» og tapte han mot Tommy Lee Jones.

I år er han nominert for sjette gang og skal man tro ekspertene er dette året hans.

- DiCaprio har jo vært nominert før og det er stor respekt for han i bransjen. Det er ingen andre åpenbare kandidater til å vinne prisen for beste mannlige hovedrolle i år og jeg tror at mange tenker at han fortjener å vinne nå. Han gjør en veldig god rolle med ingen feil, forteller Dagbladets filmanmelder Inger Merete Hobbelstad om DiCaprios rolle i «The Revenant».

Nominasjonen for «The Revenant» er hans fjerde beste mannlige hovedrolle-nominasjon. Tidligere har han vært nominert for «The Aviator» i 2005, «Blood Diamond» i 2007 og «The Wolf Of Wall Street» i 2014.

 8 NOMINASJONER: Skuespiller Peter O'Toole fikk hele sju Oscar-nominasjoner før han fikk en Æres-Oscar i 2003. I 2007 fikk han sitt åttende nominasjon. FOTO: NTB Scanpix
8 NOMINASJONER: Skuespiller Peter O'Toole fikk hele sju Oscar-nominasjoner før han fikk en Æres-Oscar i 2003. I 2007 fikk han sitt åttende nominasjon. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Han var også nominert som produsent av «The Wolf of Wall Street», men filmen tapte Beste Film til «12 Years a Slave» det året.

Roger Deakins Deakins er som O'Connell, for mange ganske ukjent, men bransjen har i mange år ropt høyt for at denne mannen endelig skal få ta med seg en gylden statuett hjem.

Selveste Deakins har lenge vært en industrilegende når det kommer til filmfoto.

I 1995 fikk han sin første Oscar-nominasjon for cinematografien i «The Shawshank Redemption».

21 år har gått og han har nå sanket inn 13 nominasjoner.

I år er han nominert for Sicario, men ekspertene på den amerikanske bookmakersiden Gold Derby tror The Revenant stikker av med prisen for beste cinematografi.

Peter O´Toole Filmstjerna, som fikk sitt store gjennombrudd som T E Lawrence i David Leans klassiker, «Lawrence of Arabia» (1962), gikk bort i 2013, han ble 81 år gammel.

I sin lange karriere ble han ikke bare kjent fra «Lawrence of Arabia» men også  fra filmene «The Stunt Man (1980) og «My Favorite Year» (1982).
 
Hans roller ga ham hele 8 Oscar-nominasjoner, men i 2003 fikk han en Æres-Oscar.

- Jeg gir yrket et takknemlig farvel, skal han ha uttalt seg til The Guardian.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram