­«Sommerhytta»­

Rekord

Årets sesong av «Sommerhytta» har hatt rekordhøye seertall, ifølge TV 2.

VANT: Etter ti lange og intense uker på «Sommerhytta« er vinnerne endelig kåret. Video: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld ble det klart at Kurt Rasmussen (48) og dattera Veronica Johansen Rasmussen (26) stakk av med seieren i årets sesong av «Sommerhytta» - og dermed fikk beholde hytta si på Mjøsli.

- Uvirkelig

Veronica Rasmussen uttalte til Dagbladet etter seieren at det opplevdes uvirkelig.

- Det er jo egentlig helt sykt. Vi synes fortsatt det er ganske uvirkelig, egentlig. Det var ikke forventet. Vi hadde jo en god start, også utlignet Anna og Jone, og da var vi veldig klar over at det ikke skulle gå veien. Men i finaleuken var det fire-fire, og vi var superfokusert på å ta konkurransene i finaleuken, og det klarte vi. Det tror jeg var helt avgjørende, forteller Veronica til Dagbladet.

Rekord

Finalesendingen hadde et lineært seertall på 452 000 seere, skriver TV 2 i en pressemelding. Totalt har 582 000 sett finalen.

I løpet av hele sesongen har «Sommerhytta» i snitt hatt et seertall på 600 000 seere, noe som betyr at det er den beste sesongen for programmet til nå. Ifølge TV 2 har seertallene økt år for år, og startet på 259 000 i 2018.

- Vi er så glade for at denne serien nok en gang sjarmerer det norske folk. Oppussing og «gjør det selv» er noe de fleste av oss kan identifisere oss med, og viser oss hvor mye vi selv kan klare å skape. Tusen takk til nydelige deltakere, flinke folk i Strix og internt i TV 2, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2.

Raser

I kjølvannet av finalen har de andre parene i «Sommerhytta» kommet med kraftig kritikk av Rasmussens seier.

De mener alle at Kurt Rasmussen hadde langt mer kunnskap om oppussing enn det som kommer fram på tv, og at sesongen har blitt klippet slik at det ser ut som at han er på likt nivå med resten av deltakerne.

- Han kunne dette. Det skjønte vi fra dag to, og det snakket vi om hver dag der inne, sier deltakerne Adrian Middelthon (24) og Christine Kirkhorn (26) til Dagbladet.

De får støtte både av Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27), samt tvillingparet Trine og Trude Rishaug Lium (40).

Reglene i «Sommerhytta» går ut på at man ikke kan delta dersom man er profesjonell håndverker eller har mye erfaring fra oppussing. Grunnen er at man skal sikre en så rettferdig konkurranse som mulig.

Avviser kritikken

Rasmussen mener kritikken ikke er berettiget.

- Vi synes det er trist med kritikken fra de andre deltakerne, og mener at den ikke er berettiget. Jeg har ingen profesjonell erfaring med snekring og bygging. Jeg er utdannet bokbinder, og har aldri hatt andre jobber enn dette, sier han til Dagbladet. .

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer