FORNØYD: Fredrik Skavlan er fornøyd med det han selv kaller en sterk åpning for programmet, med over 3 millioner seere på fredagens sesongpremiere. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FORNØYD: Fredrik Skavlan er fornøyd med det han selv kaller en sterk åpning for programmet, med over 3 millioner seere på fredagens sesongpremiere. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Rekordåpning for Skavlan

Over 3 millioner så fredagens sesongpremiere.

(Dagbladet): Birgitt Skarstein,  Petter Stordalen og Ewa Fröling var gjestene i sesongens første episode av Skavlan på fredag, som nådde de beste samlede tallene for programmets sesongåpning noensinne.  

Så mange som 1 953 000 mennesker i Sverige og 1 059 000 i Norge hadde inntatt sofakroken på fredagskvelden for å få med seg premieren på talkshowet.

Det utgjør en andel på 45 % i Sverige og 58,5 % i Norge.  

- En sterk åpning Fredrik Skavlan er selv veldig fornøyd med rekordtallene  

- Det er utrolig hyggelig at så mange setter pris på det vi gjør! Dette er en sterk åpning på vårt femte år i Sverige, for ikke å snakke om hvor lenge vi har gått i Norge, sier han i en kommentar.  

Tallene gir han et positivt syn på programmets fremtid på tv-skjermen både i hjemlandet og i Sverige.  

- Man kan ikke regne med sånne tall over tid i dagens TV-marked, selv om vår ambisjon er å holde posisjonen som det ledende talkshowet i begge land, fortsetter Skavlan.

Hard konkurranse Skavlan har tidligere i høst slitt med fallende seertall mot konkurrenter som «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg, og «Norske talenter». Det var spørsmål om Skavlan mistet grepet på seerne. 

Da fredagens Skavlan var på skjermen gikk tv-serien «Mord og mysterier» på Tv2, hvor «Senkveld» vanligvis har sin faste sendetid.