POPULÆRE: Kristoffer Olsen (til høyre) spiller Arnold Cunningham, mens Frank Kjosås spiller Kevin Price i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
POPULÆRE: Kristoffer Olsen (til høyre) spiller Arnold Cunningham, mens Frank Kjosås spiller Kevin Price i «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Rekordartet interesse for «The Book of Mormon»

Billettetterspørselen til musikalen «The Book of Mormon» på Det Norske Teatret er så stor at den tok knekken på billettsystemet.

Tirsdag ettermiddag hadde teateret solgt drøyt 45.000 billetter til de foreløpig 73 oppsatte forestillingene av stykket, skriver Dagens Næringsliv.

– Sist vi kan huske å ha hatt et tilsvarende salg etter en premiere, var etter Kalvøs «Tusen år og like blid», i januar 1998. Men det var før billettsalget over internett, sier informasjonssjef Ida Michaelsen til avisen.

Det er «South Park»-skaperne Matt Stone og Trey Parker som står bak religionssatiren som er oversatt til nynorsk av Are Kalvø.

Systemet kræsjet

Interessen etter premierehelgen med fulle hus og strålende anmeldelser ble nesten for mye å takle for teateret.

Mandag kræsjet billettsystemet på teaterets hjemmesider, og teateret ble nødt til å kalle inn ekstra mannskap for å takle telefonpågangen.

– Vi hadde ekstraordinære åpningstider fra åtte om morgenen til ti om kvelden for å ta unna telefontrafikken. Jeg tror aldri vi har solgt så mange billetter på én dag før, sier teaterdirektør Åse Ryvarde til avisen.

Teateret har nå satt opp flere forestillinger etter jul.

(©NTB)