PÅ OPPTUR: Marcus og Martinus er svært populære hjemme i Norge og hos «söta bror» i Sverige. Nå satser de mot Danmark, og spilte konsert på Tivoli i København i kveld foran 10 000 publikummere. Foto: Rasmus B. S. Hansen
PÅ OPPTUR: Marcus og Martinus er svært populære hjemme i Norge og hos «söta bror» i Sverige. Nå satser de mot Danmark, og spilte konsert på Tivoli i København i kveld foran 10 000 publikummere. Foto: Rasmus B. S. HansenVis mer

Rekordinteresse for Marcus og Martinus i Danmark. Spilte på samme scene som Kim Larsen

- Vi har aldri opplevd så stor interesse i sosiale medier tidligere, sier pressesjefen for Tivoli i København. 

(Dagbladet): Interessen rundt poptvillingene Marcus og Martinus fra Trofors i Nordland vil ingen ende ta.

I Norge er de blant landets største popstjerner for tida, og som Dagbladet tidligere har skrevet tidligere er 14-åringene i ferd med å legge Sverige for sine føtter.

Nå ser tvillingene også mot Danmark, og i kveld spilte de sin aller første konsert i landet, i hovedstaden København.

Programsjef i Tivoli, Rune Erbs Ledet, er mannen som har booket Marcus og Martinus til Danmark.

Han forteller at 10 000 publikummere møtte opp for å se de norske artistene.

- Jeg synes det er fantastisk. Det er mer enn jeg hadde regnet med, sier Ledet, som forteller at både norske og svenske fans møtte opp i tillegg til de danske Marcus og Martinus-entusiastene.

NORSK FLAGG: Marcus og Martinus i aksjon på scenen på Tivoli i kveld. Legg merke til det norske flagget blant publikum på skjermen til venstre. Foto: Rasmus B. S. Hansen 
NORSK FLAGG: Marcus og Martinus i aksjon på scenen på Tivoli i kveld. Legg merke til det norske flagget blant publikum på skjermen til venstre. Foto: Rasmus B. S. Hansen  Vis mer

Konserten ble flyttet

Popduoens konsert skulle opprinnelig være på en scene med en publikumskapasitet på om lag 500 til 1000 personer, men ifølge Tivoli-pressesjef Torben Plank er interessen for Marcus og Martinus så stor at de bestemte seg for å flytte konserten til Tivolis største scene, som har en kapasitet på om lag 30 000 publikummere.

Marcus og Martinus i Tivoli #lol #marcusogmartinus

A photo posted by Nanna Daugaard Larsen (@nannad.larsen) on

- Det er samme scene som Kim Larsen og Pharrell Williams har spilt på, forklarer Plank.

Da Dagbladet snakket med ham ved 16-tiden - to timer før konsertstart - hadde allerede temmelig mange fans stilt seg opp foran scenen.

- Allerede i morges kom det to klasser fra Sør-Sverige, som sto klare allerede da portene til Tivoli åpnet. De skulle stå framst, sier pressesjefen.

Han forteller at de aldri har opplevd så stor interesse i sosiale medier i forkant av en konsert, og at det var bakgrunnen for at Marcus og Martinus fikk plass på den største scenen.

- Vi har fått masse henvendelser fra fans både i Norge, Sverige og Danmark om tid, sted, hva det koster og hvor de kan avlevere bamser og tegninger til Marcus og Martinus, sier Plank.

Denmark are u ready for tonight???🔥🔥

A photo posted by Marcus & Martinus ♛ (@marcusandmartinus) on

Pappaen passer på

Selv ble han introdusert for den norske duoen av datteren sin.

- Jeg har hørt mye på Marcus og Martinus. De er veldig dyktige, sier pressesjefen, som har lagt merke til at tvillingenes far er med artistsønnene på jobb.

- Det virker som om det blir passet på dem, og at de ikke blir utnyttet. Det synes jeg er positivt.

- Utelukker ikke 20.000 publikummere

Tidligere i dag fortalte Marcus og Martinus til danske TV2 at nærmere 100 fans møtte dem på København-flyplassen Kastrup da de kom til Danmark i går.

I tillegg sa 14-åringene at fans hadde overnattet utenfor Tivoli for å komme først inn på konserten.

Manager Jon F. Leiulfsrud sa til Dagbladet tidligere i dag at de hadde store forventninger til oppmøtet på Tivoli.

- Det skjer mye i Danmark nå, så vi utelukker ikke 20.000 publikummere på konserten, sa Leiulfsrud i formiddag.