Rekordmange så Transformers i USA

Og mest sett i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Til tross for blandede norske anmeldelser, trykker norske kinogjengere «Transformers»-filmen til sine bryst. Den topper kinolista etter helga med 34 131 besøkende, snaue 3 000 flere enn «Die Hard 4» og hele 27 000 flere enn tredje film på lista, «Pirates of the Caribbean – At World’s End».

Totalt 80 006 har sett «Transformers» siden premieren i forrige uke. Et helt greit tall, tatt i betraktning at det er midt i fellesferien. Men i USA setter robotfilmen rekorder.

«Transformers» gjorde ifølge Variety det beste sjudagersløpet til en ikke-oppfølger noensinne, og sopte inn omtrent 152,5 millioner dollar i billettpenger på seks og en halv dag.

Slår Spiderman

Dermed slår den rekorden til «Spiderman» på 151,6 millioner fra 2002, ifølge AP. Riktignok er dagens billettpriser høyere, og «Spiderman» trakk flest publikummere i åpningsuka: 26,1 millioner mot 22,5 for «Transformers».

Det er likevel ingen tvil om at DreamWorks og Paramounts nye film er en kommersiell suksess. Nummer to på USA-lista, Disneys «Ratatouille», spilte «bare» inn 29 millioner dollar i løpet av helga, mot «Transformers»’ 67,6 millioner, skriver Variety.

Internasjonalt spilte filmen inn hele 246,1 millioner dollar den første uka, til tross for at den ennå ikke har hatt premiere i Storbritannia, Japan, Tyskland og Frankrike.

– Ser vi på det globale markedet, ser vi at det ikke spiller noen rolle hvilket språk du ser den på, eller hvilket språk du snakker. Bildene Michael Bay har oppnådd er spektakulære, og filmen er svært morsom, sier Paramounts internasjonale markedsansvarlige, Rob Moore, til Variety.

HÅVER INN: "Transformers"-filmen har blitt en kommersiell suksess. Foto: FILMWEB
HÅVER INN: "Transformers"-filmen har blitt en kommersiell suksess. Foto: FILMWEB Vis mer

Flere oppfølger-ideer

De gode resultatene øker sannsynligheten for at det blir en oppfølger, og regissør Michael Bay er slett ikke fremmed for tanken på en ny runde.

– La oss se hvordan denne gjør det. Jeg har mange ideer for den neste. Det er masse kule, store robot-greier jeg har hatt i hodet mitt, som vi ikke gjorde. Du vokser kanskje ikke så mye som regissør på å lage en oppfølger. Men det er litt sånn at det er babyen din, og du har ikke lyst til at noen andre skal ta den, sier han til Entertainment Weekly.

Han har fått flere henvendelser fra Transformers-fans som ikke er helt fornøyde med filmversjonen, men bryr seg lite om kritikken.

– Folk er lidenskapelige når det gjelder barndommen sin, haha. Men for å ærlig, så husker de tegnefilmene som bedre enn de egentlig var hvis du ser nærmere på dem. For de holder seg ikke i det hele tatt, sier han.

NOKSÅ FERSKE FRA FØR: Men nå har Megan Fox og Shia LaBeouf blitt internasjonale filmstjerner.
FORNØYD: Regissør Michael Bay er ikke fremmed for å lage en ny robotfilm.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer