Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rekordsalg av Elstad

Bokklubben Nye Bøker har forhåndssolgt hele 78.000 eksemplarer av Anne Karin Elstads kommende bok, «Fri». Det er ny salgsrekord for Bokklubben.

Og det var en meget gledelig beskjed å få for forfatteren etter ferien.

- Det er jo fantastisk. For alle forfattere betyr det mye at du blir lest. Dessuten er det jo et tegn på at leserne må ha likt de forrige bøkene mine, sier 62 år gamle Anne Karin Elstad, som har vært på ferie utenfor Sandefjord.

Hun hadde også den gamle Bokklubb-rekorden.

Tre på topp

«Fri», som kommer ut den 16. august, er den fjerde boka om romanfiguren Julie. Også de tre første bøkene om Julie ble storselgere.

Med 70000 solgte hadde «Som dine dager er» (1995) den forrige Bokklubb-rekorden mens «Lenker» (1998) gikk i 68000.

I tillegg har nordmørsforfatteren, som debuterte i 1976, solgt nærmere 45000 eksemplarer i bokhandelen av hver bok i serien om Julie.

- Hva er oppskriften for å bli så folkekjær, Elstad?

- Det får først og fremst andre uttale seg om, men jeg jobber desperat med identifikasjon. At leserne kjenner seg igjen.

- Ikke mer Julie

- Hvordan går det med Julie i «Fri»?

- Nei, du får lese boka, men jeg kan si at det går sånn passe, sier forfatteren.

Elstad var ferdig med «Fri» like før påske. Da var hun helt tom og helt sikker på at det ikke ville komme noen flere bøker i serien om Julie. Det tror hun også fortsatt.

- Jeg håper nesten at det må være slutt med Julie-serien nå. Men du vet aldri, sier Elstad, som også selger godt med bøker i Sverige, Danmark og Tyskland.

USLÅELIG: Anne Karin Elstad selger mye gjennom Bokklubben Nye Bøker.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media