Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Rekordsalg for «Modern Warfare 2»

Så mange spilte at PS3-serverne røyk.

|||På forhånd var det tippet at «Call of Duty: Modern Warfare 2», som ble sluppet tirsdag denne uka, ville sette nye salgsrekorder. Ikke bare for dataspill, men også underholdningsprodukter generelt.

Spillbloggen Kotaku har fått tak i interne tall fra utgiveren Activision, som viser at antakelsene mest sannsynlig ikke blir gjort til skamme.

«MW2»-lanseringen blir omtalt som den «historiens største lansering uansett underholdningsform», og det bare basert på tall fra USA, Canada og Storbritannia.

Ny rekord
I disse markedene ble det solgt hele 4,7 millioner spill på de første 24 timene, noe som gir en omsetning på over to milliarder kroner.

Det er en klar førsteplass over forrige rekordholder, «Halo 3», som ved lanseringen i 2007 omsatte for 1,72 milliarder kroner - men da i løpet av den første uka.

Den amerikanske analytikeren Michael Patchert har spådd at «CoD:MW2» på samme tidsrom, altså i løpet av første uka, kan nå opp mot 2,9 milliarder kroner.

Ettersom spillet allerede har nådd en omsetning på over to milliarder uten å telle med blant annet de fleste europeiske land, er dermed dette estimatet trolig temmelig korrekt - om ikke for lavt.

PS3-trøbbel
At det var mange spillere som forsøkte seg på flerspillerdelen etter lansering, er i hvert fall klart. På PlayStation 3 var det i går umulig å få spilt mot andre online, noe som viste seg å være fordi serverkapasiteten ble sprengt.

- Ser ut som det var antallet samtidige oppkoblinger som drepte PSN. De slipper nå 20.000 brukere inn av gangen nå, skrev utvikler Infinity Wards talsmann Robert Bowling på sin Twitter-konto i går. Noen timer senere meldte han at serverne kjørte med full kapasitet.

I forkant av lanseringen ble Xbox 360-versjonen av «Modern Warfare 2» piratkopiert, noe mange benyttet seg av. Men samtidig som spillet ble lansert, sperret Microsoft mellom 600.000 og 1.000.000 Xbox Live-kontoer til folk med modifiserte konsoller, skriver MSNBC.com.

• Les anmeldelsen vår av «Call of Duty: Modern Warfare 2».

SELGER GODT: «Call of Duty: Modern Warfare 2»
SELGER GODT: «Call of Duty: Modern Warfare 2» Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media